De Vivere 1978

Waarschip

 

De Vivere in Dokkum langs de kant

De Vivere in Dokkum langs de kant

Op de Hiswa tentoonstelling van 1976 keken we naar  het zelfbouwpakket van het Waarschip 570. We dachten dat we met enige moeite de  9999,- gulden wel bij elkaar zouden kunnen schrapen. Bestellen deden we ondanks het aandringen van de verkoper niet, omdat ik eerst de 420 wilde verkopen. ’s Avonds nadat we wat langer hadden nagedacht werd ons duidelijk dat we met onze twee kindertjes een grotere boot nodig hadden als we er de nachten op wilden doorbrengen.

Hoewel we de financiële aspecten onvoldoende konden overzien, bestelden we toch de romp en het houtpakket van de kwarttonner. De aflevering hiervan vond plaats einde 1976. Toen we eind 1977 verhuisden vanuit de regio Eindhoven naar Friesland was het casco redelijk ver afgebouwd. Gelukkig had ik daar een boerderijtje gevonden waar ik de boot kon afbouwen. Ook voor de nog ontbrekende onderdelen vonden we de financiële middelen en in juli 1978 werd de ‘Vivere’ te water gelaten in de buurt van Wartena.

Klaar voor een tochtje onder de bruggen door

Klaar voor een tochtje onder de bruggen door

We zeilden van 1978 tot 1983 met het Waarschip en verkochten de boot omdat de kinderen het zeilen niet meer leuk vonden. Voor mij was dit het startsein om een volgend jacht te gaan bouwen.

Tekening buitenkant en gegevens

Tekening buitenkant en gegevens

ExplodedView

De jongens van 'Waarschip' hadden alle details op papier neergezet.
Op de bouwtekeningen waren alle details gedetailleerd uitgewerkt.

Een stevige onderhoudsbeurt vlak voor de definitieve verkoop. Pas in het najaar ging boot naar de nieuwe eigenaar.

 

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Waarschip 1/4 ton.