Refit toilet voor

Na de refit van douche en kombuis in 2016 is het voorste toiletruimte aan de beurt. Het blad van de wastafel wordt voorzien van een Hi-Max (corian) blad. De wasbak zelf, dat in eerdere instantie al eens was vervangen, wordt weer toegepast. Ook in dit geval wordt in plaats van opbouw onderbouw toegepast. Om het ruimtelijke effect te bevorderen worden de hoge kasten, die tot aan het plafond reiken, vervangen door lagere kasten. Waar in de vroegere situatie een erg grote ruime achter een  kantelende spiegel onbereikbaar was, heb ik van  deze ruimte een kast gemaakt. Qua ruimte in de kasten gaan we er weinig of niets op  voor-of achteruit. Wel ontstaat er, net zoals aan de sb zijde, een aflegruimte tussen de kasten en het plafond. Uiteraard moet ik een nieuw plafond plaatsen.  

 

Het voorste toilet bij aankoop in 2008

Het voorste toilet bij aankoop in 2008

De spiegels, enorm verweerd, waren al in een eerder stadium verwijderd, evenals het toilet, anno heel oud.  Na wat mislukte experimenten met spiegelacrylaat weet ik nu hoe ik het moet aanpakken om lachspiegel effect te vermijden. Het ruimte versterkend effect van de grote spiegels laten we vallen. Ook de kranen, de die al eerder waren vervangen, worden opnieuw gebruikt. De vloer, gedeeltelijk zichtbaar op de foto’s, blijft een item voor een volgend jaar.

De vernieuwde situatie. Teakhouten latten zorgen ervoor dat spulletjes blijven liggen tijdens het zeilen. De vloer, hier niet zichtbaar, blijft een item voor een volgend jaar.

De vernieuwde situatie. Door de teakhouten randen blijven de spulletjes liggen tijdens het zeilen. 

 

Een kleinere spiegel

Een kleinere spiegel

Dit artikel is gepubliceerd in categorie 2017 -2018.