De Vivere 2011

Foto'sVerslag

zeilen-april-2009-007

Afbeelding 1 van 11

In de zomer van 2011 kreeg ik een mailtje van Martin Hoek  met de mededeling dat hij de eigenaar was van een kwarttonner met de naam “Vivere”. Hij vroeg zich af of zijn boot misschien de kwarttonner was waarmee ik de reisjes had gemaakt zoals op deze site beschreven. Op  foto’s die hij me stuurde zag ik een paar details die mij al heel veel zekerheid verschaften dat het inderdaad de “Vivere” was.

zeilen-2008-009

Vivere, met een andere kleur

In oktober had ik het genoegen om na  28 jaar nog eens in de kuip van mijn eerste liefde te mogen zitten. Honderd procent zekerheid verkreeg ik nadat ik, naast een aantal andere details,  een kleine beschadiging aan de binnenzijde van de romp herkende. De boot ziet er na al die jaren prima uit. Rob Bandell, de derde eigenaar, verwijderde het teakdek en verving het multiplex daaronder. Verder voorzag hij de opbouw met een nieuwe fineerlaag.

img_0002

 

 

 

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Waarschip 1/4 ton.

2 Responses to De Vivere 2011

 1. Henk Haak schreef:

  Beste naamgenoot,

  Ik was op mijn naam aan het zoeken op internet en kwam toen uw mooie site tegen. Erg leuk om de verhalen te lezen van de mooie reizen die jullie hebben gemaakt. Mijn vrouw en ik zijn zeer toevallig ook fanatieke zeilers, maar staan nog iets meer aan het begin van onze zeilcarriere. Nadat we een paar jaar een Drifter 25 hebben gehad, hebben we niet zo lang geleden de overstap gemaakt naar een Waarschip 36LD waarmee we dezelfde kant op willen gaan als jullie (noordelijk). Dat zal nog wel even duren omdat onze kinderen 2 jaar en een half jaar zijn.

  Hartelijke groet,

  Henk Haak

 2. Rob Bandell schreef:

  Tijdens het surfen op het internet kwam ik mijn oude Waarschip kwarttonner tegen. Tot mijn genoegen is er niets aan de boot veranderd. Ik heb de boot in 1987 gekocht bij U in Akkrum. Ik heb er altijd met veel genoegen in gevaren. In 1996 ben ik begonnen met het renoveren van de boot omdat het het dek slecht werd. Het teak werd verwijderd en weer teruggeplaatst nadat het multiplex onderdek was vernieuwd. De kajuit is alleen aan de buitenkant gedubbeld met fineer. De zeilen en de buitenboordmotor werden ook vernieuwd.
  Ik vaar nu met een Kalik 33, ook een geweldige zeiler!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.