Aanleiding tot aanschaf

Tijdens onze 5 maanden durende reis in 2005  met de Orion, heeft het idee om na de actieve werkperiode gedurende de zomermaanden intensief te gaan zeilen erg concrete vormen aangenomen. Ook is tijdens deze reis de gedachte ontstaan om uit te gaan zien naar een andere boot. De ruimte in de Orion 33 was toch wel een beetje beperkt om daar echt een lange tijd  op te leven.  Hoewel ik ook de zelfbouw van een volgend jacht heb overwogen, was het mij ook redelijk  snel duidelijk dat de bouw te veel tijd in beslag zou nemen.

De keuze voor een ander jacht werd beperkt door de Orion die verkocht moest worden, het spaargeld dat we konden vrijmaken, de jachten die te koop werd aangeboden tegen aanvaardbare prijzen en de extra’s die moesten worden aangeschaft om dit jacht op ‘niveau’ te krijgen.

Het vertrek uit Cuxhaven in 2014 (foto Jaap Woltjer)

Het vertrek uit Cuxhaven in 2014 (foto Jaap Woltjer)

Na veel ‘omzwervingen’ hebben we uiteindelijk in 2008 een Trintella 42 kunnen kopen, mede omdat we onze Orion hierop hebben kunnen inruilen. Aan dit jacht moest best wel het een en ander worden opgeknapt, maar voor mij was dat een mooie uitdaging. Hiermee werden de kriebels om een derde jacht te bouwen een beetje teniet gedaan. Op deze site zijn voldoende foto’s te vinden om een indruk te krijgen van de werkzaamheden tijdens de refit in 2009 en alle veranderingen die in de jaren daarop werden gedaan.

 

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Trintella 42.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.