Dyvig – Korshavn

Vrijdag, 25 juli 1980   Dyvig – Kolding

 

Route Dyvig-Kolding

Route Dyvig-Kolding

De kinderen vinden zo langzamerhand dat er wel eens iets anders mag worden gedaan dan zeilen. Met elkaar besluiten we naar Legoland in Billund te gaan, maar daarvoor zeilen we eerst naar Kolding. Daar willen we dan een auto gaan huren.

Er valt er niet zoveel te zeilen vandaag, want er is eigenlijk geen wind. Onze 8pk Yamaha draait overuren en vanaf half negen pruttelt het motortje bijna 12 uur achterelkaar.  Het is mooi weer en de zon schijnt, dus we zitten in badkleding in de kuip. Om kwart over acht ’s avonds liggen we in de jachthaven van Kolding.

 

 

 

 

 

Zaterdag, 26 juli 1980   Dyvig – Kolding
Mount Rushmore in Billund

Mount Rushmore in Billund

De kinderen hebben een geweldige dag. In Legoland zien we onvoorstelbare kunststukjes wat men met Lego kan bouwen.  We staan een tijdje met open mond naar ‘Mount Rushmore’ te kijken. Maar ook blijven we van begin tot het einde het passeren van een lego bootje door de de viertraps sluis volgen.

In de middag maken we met ons zessen  in een klein vliegtuigje nog een vluchtje boven Billund. Patricia zit naast de piloot en wil graag iets meer weten over de besturing van het  vliegtuigje. De piloot demonstreert het nogal overtuigend en het vliegtuigje maakt  bewegingen die angstkreten opleveren. Niet zo vreemd omdat het voor de meesten hun luchtdoop is.

 Zondag, 27 juli 1980   Kolding – Korshavn

Vandaag hebben we het plan om naar Korshavn te gaan en dat belooft weer een lange zeildag te worden.  We vertrekken om tien voor negen en we kunnen zeilen, maar niet in een rechte koers. We moeten een paar slagen maken om rond Abelo te komen. Ook vinden we de aanloop naar Korshavn allesbehalve gemakkelijk, maar om kwart over negen ’s avonds liggen we, met slechts 5 mijl extra op het sleeplog, aangemeerd in Korshavn.

Dit artikel is gepubliceerd in categorie 1980 - Funen DK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.