Limhamn – Fejø

Zondag 2 augustus 1981

 

De teugtocht verloopt moeizamer dan de heenreis wat het zeilen betreft. Dat ondervinden wij de volgende dagen. Vanuit Limhamn steken we de Sont over en via de Fakse Bugt varen we de Bøgestrøm in en maken vast in de  jachthaven van Kalvehave. We hebben meer op de motor gevaren dan we gezeild hebben en hoewel de temperatuur hoog is bleef het zicht beperkt. Omdat de wind rust heeft genomen doen wij dat de volgende dag ook maar.

Maandag 3 augustus 1981

We blijven echter niet in Kalvehave maar varen zo’n 5 mijl verder waar we aanleggen bij Petersvaerft Bro, een laadplaats voor bomen. Volgens het havenhandboek is dit na 1 aug niet meer toegestaan, maar alles is vrij, we zien niemand en er zijn ook geen borden die aanleggen verbieden. We brengen de dag door met wandelen en luieren.

Dinsdag 4 augustus 1981

Ook deze dag is er nauwelijks wind. Toch kunnen we de hele dag de zeilen aardig bol houden. Het lukt zelfs nog om een aantal mijlen te spinakeren, maar toch kost 25 mijl naar Fejø, een eilandje ten noorden van Lolland, een slordige 8 uur. De kinderen spelen wat met andere kinderen waarvan  de ouders ook met een boot in de haven liggen. Waar we eerder nog wel eens gratis in een jachthaven overnachtten is dit in deze contreien wel anders. De havenmeester komt langs om te incasseren. Maar eerlijk is eerlijk, het sanitair is prima verzorgd. Inmiddels is de benzine die we in Ålborg kochten bijna verbruikt en met gedeeltelijk gebarentaal maken we dat aan de havenmeester duidelijk. Hij zorgt ervoor dat er de volgende dag benzine is en wij kunnen onze 20 liter vat voor vertrek weer vullen.

 

 

Dit artikel is gepubliceerd in categorie 1981 - Zweden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.