Proloog

In de eerste jaren van ons ‘zeilleven’ was ons logboek uitsluitend gevuld met nautische gegevens. Over de tochten zelf werd door dochterlief een dagboekje bijgehouden en dat heb ik netjes bewaard. Onlangs bleek echter dat ikzelf ook mijn gedachtenspinsels behoorlijk uitgebreid heb opgeschreven. Onder uit een doos  kwam een pakje in tweeën gesneden printerpapier te voorschijn, misschien nog wel bekend: zigzag gevouwen met aan de zijkant de bekende transportgaatjes. Het document bevatte in totaal 29 velletjes, aan elkaar gehecht met een aantal verroeste nietjes.  De velletjes zijn  met verschillende pennen bomvol geschreven compleet met de nodige doorhalingen en verbeteringen. Waarschijnlijk met als doel het ooit eens ergens definitief vast te leggen.

De titel:  Vakantie 1981,  Met de kwarttonner naar Denemarken en Zweden

Van deze reis hebben we geen enkele foto.  Wel hebben van de reis een ruim 30 minuten durende single 8 kleurenfilm met geluid, maar zo’n  film kan niet worden afgebeeld op een site. Optie: digitaliseren. Wie weet. 

Welnu, na 39 jaar heb ik besloten om het op te nemen op deze website, vrijwel ongewijzigd en even langdradig  opgeschreven als toen.

Dit artikel is gepubliceerd in categorie 1981 - Zweden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.