Grenå- Assens

VerslagKaartWeer


Tocht:              Grenå- Kolby Kås (Samso)

Vertrek:         Di 3 aug 1982  10:05
Aankomst:   Di 3 aug 1982 19:30
Afstand:       42 mijl


Het doel is gericht op de thuisreis en er wordt gevaren! Vanuit Grenå varen we naar Kolby Kås op Samso. Op deze tocht kan zelfs de spinnaker nog een tijdje bij en deze reis duurt dan ook niet langer dan 9 uur. De navigatie gaat van boei naar boei en met dit goede zicht hebben we geen enkel probleem om het gegist bestek regelmatig te controleren en na elke boei die we verkennen is het geen gegist bestek meer, maar een ware positie.


Tocht:  Kolby  Kås – Assens

Vertrek  Kolby Kås:       Wo 4 aug 1982 6:57
Aankomst Assens:       Wo 4 aug 1982  21:40
Afstand:                           51 mijl


Woensdag 4 augustus varen we vanuit Samso naar Middelfart in het kleine haventje aan de noordkant tussen de twee bruggen in. ’s Morgens tijdens het palaver discussiëren we over de te volgen route in de Kleine Belt. Ik stel voor om de aanwijzingen uit het Havenhandboek te volgen, maar Ad wil liever de kortste route nemen. We spreken af om het maar eens uit te proberen en ik volg de route uit het Havenhandboek. Wij zijn 40 minuten eerder in Middelfart dan de Cetus Minor. De stroom helpt dus enorm mee in deze richting, terwijl in de andere richting beter de koers kan worden gevolgd die Ad zeilde.
We blijven een paar uur in Middelfart om boodschappen te doen en gaan dan door naar Assens.  De wind is inmiddels wat gedraaid we moeten kruisen om rond Fæno te komen, maar we halen Wedellsborg Hoved net hoog aan de wind en zitten rond 10 uur ’s avonds met een drankje op de steiger.

 

Traject_Grenaa-Samso

 

Traject_Samso-Assens

 

 

Beide dagen mooi rustig zeilweer, een oostelijke wind Bf 2-3, dus ongeveer halve wind.  Het laatste stuk aan de wind

Dit artikel is gepubliceerd in categorie 1982 - Noorwegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.