Grimstad – Skagen

VerslagFotos

Tocht:  Grimstad – Skagen

Vertrek:          Vr 30 juli 1982  15:35
Aankomst:    Za 31 juli 1982  10:25
Afstand:         71 mijl


Aan alles komt een einde en we zijn nog ver van huis. We moeten weer beginnen aan de oversteek naar Denemarken! Opnieuw passen we de tactiek toe om wat later op de middag te vertrekken om ’s morgens bij licht aan te komen in Skagen. Monique bedenkt dat we nachtvoedsel moeten hebben en gaat een brood bakken

Een heerlijk brood, gebakken in het ‘pannenoventje’

Er staat maar weinig wind, de eerste uren uit het zuid-oosten maar wat later draait de wind naar het zuid-westen en dat bevalt wat beter. Helaas zwakt de wind in de nacht af van Bf 2 -3 naar Bf 1-0.
Het overgrote deel van de reis staat het aanhangmotortje te pruttelen. Maar goed dat we in Grimstad de tank nog even hebben gevuld, hoewel er maar 17 liter bij ging. Om 3:00 ’s nachts kunnen we het licht van Hirtshals goed peilen en hoewel ik het gevoel heb dat we te ver westelijk zijn, besluiten na ons marifoonkontakt met de Cetus Minor toch maar de gevolgde koers aan te houden. Als we de Deense kust in de morgen goed kunnen verkennen blijkt toch dat we ondanks onze zorgvuldige navigatie een mijltje of 10 te ver westelijk zitten. We hadden dus meer rekening moeten houden met een zuid-westelijke stroom. We motoren langs de kust in Oostelijke richting en ronden de punt van Skagen rond negen uur. Daarna zetten we koers naar Skagen en maken tegen half elf vast in de haven.

Hierna gaan we maar wat wandelen want de kinderen hebben de nacht prima geslapen en hebben alle energie van de wereld

Dit artikel is gepubliceerd in categorie 1982 - Noorwegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.