Læsø – Grenå

VerslagKaartWeer

Tocht:              Læsø – Grenå

Vertrek:          Ma 2 aug 1982  5:05
Aankomst:    Di 3 aug 1982  01:15
Afstand:         82 mijl
 

We vertrekken vroeg in de morgen want er moeten mijlen worden gevaren. Eerst varen we in westelijke richting om tussen Læsø en het vaste land naar het zuiden te kunnen varen en daarna kunnen we een tamelijk rechte koers naar het zuiden volgen.
Opnieuw is er weinig wind maar we kunnen toch zeilen alhoewel het niet erg hard gaat. Om 5 uur ’s middags zien we de geul naar de Limfjord bij Hals, maar we varen door hoewel we wel beseffen dat het dus laat zal worden. Dat blijkt ook wel als we in het volslagen donker na middernacht bij Grenå aankomen.
Het is nog even een gepuzzel om de ingang te vinden, terwijl  een grote veerboot niet even voor ons wil wachten en vindt dat hij voorrang heeft op ons. We strijken over onze harten en geven hem maar zijn zin. Het is te donker om het te zien, maar we nemen aan dat de kapitein even zijn duim opsteekt voor zoveel edelmoedigheid.

Al met al zijn we blij als we hebben vastgemaakt om kwart over een in de nacht.

Traject_Laeso-Grenaa

Prachtig weer voor zeilers die geen haast hebben. ’s Morgens zwakke wind, later op de middag en ’s avonds te weinig wind om te zeilen.

Dit artikel is gepubliceerd in categorie 1982 - Noorwegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.