Ålesund – Sognefjord

Tocht:  Ålesund – Silda
Vertrek: za 3 juli 1999 09:30
Aankomst: za 3 juli 1999 20:45
Afstand: 52 zm van totaal 1690 zm 
 

We vertrekken richting Stadlandet met opnieuw een verkeerde windrichting. Een zuidwesten wind, eerst 4Bf en later op de dag afnemend tot vrijwel windstil. Varend op de motor blijven we dichter bij de kust. We varen onder de brug door bij Fosnavåg en vandaar naar Stadlandet waar we dicht onder de kust de kaap ronden. In de Noordhaven van het Eiland Silda maken we om kwart voor negen in de avond vast. Van zeilen kan niet worden gesproken want de motor heeft, op 1 uur na, de gehele dag gelopen.


Tocht:  Silda – Rognaldsvåg
Vertrek: zo 4 juli 1999 10:00
Aankomst: zo 4 juli 1999 17:30
Afstand: 36 zm van totaal 1690 zm
 
Aan de binnenzijde van een golfbreker

Aan de binnenzijde van een golfbreker

Het vervolg van de reis naar het zuiden  beginnen we op zondag rond 10 uur.  Opnieuw is het rustig en vanaf Silda varen we via Maløy,  westwaarts door de Vågsfjord en ronden daarna Bremangerlandet. Aan stuurboord hebben we de Atlantische Oceaan met 1300 mijl verder de zuidelijke punt van Groenland, hoewel we na 325 mijl nog even zouden kunnen vastmaken op Suderoy, het meest zuidelijke eiland van de Faroer waar we in 1997 waren. Wij wijken niet van onze zuidelijke koers en blijven wat verder uit de kust om de kiel te behoeden voor ‘grondberoeringen’ zoals dergelijk onheil bij de verzekering bekend staat.

Ter hoogte van het eiland Batalden verleggen we de koers iets meer naar het Oosten om uit te komen bij Rognaldsvåg waar we hopen een ligplaatsje te kunnen vinden. Rognaldsvåg  is beslist geen jachthaven, maar aan de binnenzijde van een golfbreker kunnen we vastmaken en we liggen die nacht daar perfect.


 Tocht:  Rognaldsvåg- Trovågen
Vertrek: ma 5 juli 1999 10:20
Aankomst: ma 5 juli 1999 18:30
Afstand: 37 zm van totaal 1690 zm
 

De volgende dag vervolgen we onze tocht naar de Sognefjord waar we overnachten in de Trovågen, een kleine fjord waar een vissersfamilie woont 

Trovågen, aan de noord-zijde Sognefjord

Trovågen, aan de noord-zijde Sognefjord

Dit artikel is gepubliceerd in categorie De terugreis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.