In Noorwegen

 

Bryggen,Bergen,Noorwegen

Bryggen,Bergen,Noorwegen

In drie dagen varen we via  Sagvåg op Stord, waar we een dag blijven liggen,  naar Bergen. We zijn hier voor de derde keer en hebben aan een weekend voldoende om de omgeving opnieuw te verkennen. We zijn eigenlijk meer geïnteresseerd  in een rustig stekje en daarom varen we naar Kolavåg op Askoy,  9 mijl varen ten noordwesten van Bergen.Hier haal ik weer eens een paar visjes uit het water, die we heerlijk klaar maken op het kooktoestel dat we daarvoor uit de boot halen en aan de kant opstellen.

 

De terugreis varen we via Kviturspollen bij Hjellestad, een jachthaven dat een aantal mijlen ten zuiden van de luchthaven van Bergen ligt. Daarna gaat het via Siggjavåg op Bømlo, een kleine inham, ooit gebruikt door de veerboot naar Sagvåg op Stord. Een werkelijk schitterend plekje waar je zo voorbij vaart omdat de ingang maar een tiental meters breed is.  In dit haventje vang ik zelfs een makreel die ik maar weer terug in het water gooi, omdat we juist gegeten hadden.

Aan een kade in Rovaer, een eilandje ten westen van Haugesund

In Rovaer, een eilandje ten westen van Haugesund

De volgende dag varen we naar het eilandje Rovaer, een mijl of 6 ten westen van Haugesund. Er is maar weinig gelegenheid om ergens aan te leggen, maar langs een weinig gebruikte kade vinden we een plekje waar we de nacht doorbrengen.

 

 

 

Van vrijdag de 5e juli tot en met maandag de 8e juli varen we via Haugesund, Stavanger (Hundsvåg) en Tananger  naar Egersund. Het laatste stuk langs de kust waait het meer dan stevig en we besluiten maar om bij Egersund naar binnen te gaan.

 

De route

Route 2002 in Noorwegen

 

Dit artikel is gepubliceerd in categorie 2002 - Askoy No.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.