Blyth – Sunderland

Ma 8 augustus 2005
Tocht: Blyth – Sunderland
Vertrek: ma 8 aug 2005 10:30
Aankomst: ma 8 aug 2005 14:00
Afstand: 16 mijlOm half elf maandagmorgen vertrekken we uit Blyth. We hebben er niet aan gedacht om de avond van tevoren nog even af te rekenen voor de extra nacht en vanmorgen is er niemand van de jachtclub aanwezig. Best wel vervelend, maar we vertrekken toch maar.

DSC01449featured
De zee golft nog behoorlijk en in tegenstelling tot de nacht ervoor is de wind gereduceerd tot Bf 3, terwijl hij recht van achteren inkomt. Voor de Tynemouth liggen twee schepen voor anker. Zelfs geankerde zeeschepen liggen zo te dansen op de golven dat we ons afvragen hoe vervelend het moet zijn voor de opvarenden.

Marina Sunderland

Marina Sunderland

In de bar in Blyth hoorden we dat er vaak geen ruimte was voor gastboten in Sunderland. Daarom bel ik de havenmeester een uurtje voor binnenkomst maar even op. Het blijkt echter geen enkel probleem. We tanken bij de dieselsteiger eerst af voordat we naar de box varen en om twee uur maken we vast. In de stad halen we boodschappen, we e-mailen we met de thuisbasis en proberen een papieren kaart van de kust rond Lowestoft te kopen wat echter niet lukt.

 

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Faeroer - NL.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.