Egersund – Kopervik

VerslagKaart
Vertrek:         Di 03 mei 2005 08:00
Aankomst:    Di 03 mei 2005 20:05
Afstand:         62 mijl
 

 

Vinden we de mist nog steeds matig?

Vinden we de mist nog steeds matig?

Egersund heeft een noordelijke en een zuidelijke ingang. De zuidelijke ingang is ruim en overzichtelijk, maar de noordelijke ingang slingert zich min of meer tussen de rotsen door, terwijl er een tamelijk smalle geul is die met boeien is afgebakend. De morgen van de 3mei vertrekken we met een matige mist die dichter wordt naarmate we de noordelijke uitgang naar zee naderen. We twijfelen of we wel moeten doorzetten, maar met behulp van de radar en net voldoende zicht vinden we de ‘Nordregapet’ prima.

 

De wind is net genoeg om te kunnen zeilen maar dat is dan ook wel alles. Wat later op de dag trekt de wind nog wel wat aan, maar als we ten noorden van Kvitsoy de Karmsundet invaren is het gedaan met zeilen en motoren we de laatste mijlen. We meren af aan de houten kade waar we een vorige keer ook al eens hebben gelegen. Kopervik is beslist geen slechte plek, maar sanitair, water en elektriciteit zijn er niet te vinden.

4 mei

De windmeter wijst op ons ligplaatsje al Bf6 aan. Een reden om maar te blijven liggen want buiten op de Sletta waait het dan zeker 7.

 

Al snel komt die morgen een gemeentelijke uitslover met de auto voorbij om 100 Nkr  ‘Kai-avgift’ te innen. Op onze vraag waar de voorzieningen zijn, verwijst hij ons naar een plek in een overdekte autoparkeerplaats. Ik zeg hem dat die gelegenheid op slot is.  Hij haalt zijn schouders op en doet er het zwijgen toe. We komen deze dag voor de eerste keer in een Noorse supermarkt om wat inkopen te doen. Over het algemeen vallen de Noorse prijzen ons niet tegen.

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Franeker - Bergen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.