Franeker – Vlieland

Tocht:          Franeker – Vlieland
Vertrek:        Di 26 april 2005  12:00
Aankomst:    Di 26 april 2005  16:30
Afstand:       22 mijl

Ik vind dat ik nog lang niet klaar ben met alle voorbereidingen om definitief te vertrekken, maar wat heet klaar. Er zullen wel altijd wensen blijven en anders bedenk ik ze wel. We zijn inmiddels 14 dagen verder dan de oorspronkelijke vertrekdatum. De reden is dat onze 8 maanden oude kleinzoon Viggo op die dag op de IC van het VU werd opgenomen. De toestand van Viggo is dusdanig verbeterd dat de belemmeringen om te vertrekken er niet meer zijn.

Het hoogwater van 12 uur in Harlingen halen we niet meer, maar dat scheelt niet veel. Na het schutten kunnen we prima zeilen en hebben we gelegenheid om alle apparatuur nog even goed te controleren. Alles werkt, alleen het starten van de combinatie van de nieuwe microPC en het 8” scherm blijft lastig.

Op Vlieland is het zo vroeg in het seizoen erg rustig. We zijn beslist niet de enige bezoeker, maar we liggen wel als enige boot aan één kant van de steiger. Het zal wel komen omdat we van de steiger af waaien, wat ik overigens niet verkeerd vind. Ik besteed de tijd om het wegneembare voorstag beter te bevestigen. Natuurlijk had ik daarvoor een goede bevestigingsmethode moeten bedenken, maar een dergelijke bevestiging is beter te bedenken als de mast staat en het voorstag gemonteerd is. Een klus dus voor de voorbije week waarin geen minuutje tijd meer te vinden was. Uiteindelijk komt het wel voor elkaar, maar het beantwoordt niet aan mijn normen.

Klik op de foto hierboven om meer foto’s te bekijken

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Franeker - Bergen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.