Koelkast

Aan het begin van het winterseizoen kocht ik een nieuwe koelkast, een Waeco  van 110 liter. Voor de oude Engel koelkast, die we ook wel eens ‘onze watermaker’ noemden, werd een nieuwe eigenaar gevonden op Marktplaats. Hoe het kon weet ik niet, maar de koelkast produceerde vrijwel constant water, dat vervolgens uit de kast liep. Voorzichtigheid was steeds geboden, want in de deksels van bijvoorbeeld boterkuipjes stond vrijwel altijd wel een laagje water. Achteraf zou het best wel eens kunnen zijn dat het iets te maken had met de luchtcirculatie, want dat was gewoonweg slecht. Toen de koelkast thuis stond te draaien, heb ik geen waterproductie meer geconstateerd.

Ik had gepland deze winter een nieuwe kombuis te installeren, maar door de installatie van de nieuwe motor is daar helaas niets van terecht gekomen. Omdat de afmeting van de nieuwe koelkast qua diepte groter was dan de oude moest ik wel een noodoplossing verzinnen om de nieuwe te kunnen plaatsen, want de oude koelkast was helaas niet meer beschikbaar.

Om de Waeco binnenboord te krijgen gebruikte ik een methode met de giek die ook wel wordt aangegeven om een MOB gunstig te laten aflopen als de drinkeling niet meer in staat is om zelf de zwemladder op te klimmen.  Best wel een goede oefening, alleen is een volwassene veel zwaarder dan een koelkast met omkasting!

 

De omkasting moet nog even worden gelakt voordat we het water ingaan!

Dit artikel is gepubliceerd in categorie 2015.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.