Gennaker

De Trintella met spinnaker onder Engelse vlag

De Trintella met spinnaker onder Engelse vlag

De  Trintella was uitgerust met een 146 m² grote spinnaker  met een eerste generatie slurf.  Hoewel we het zeil een drietal jaren mee hebben genomen hebben we het nooit gehesen. Hilda zag zo’n groot zeil met twee schoten absoluut niet zitten en daar liet ik het dan ook maar bij. Toch waren er regelmatig omstandigheden dat we op de motor voeren, terwijl een lichtweerzeil ons prima zou hebben voortgestuwd.

Een zeil dat je nooit gebruikt belandt uiteindelijk op zolder en is dood kapitaal. Een reden om de spinnaker maar op marktplaats te koop aan te bieden. De opbrengst  van de spinnaker konden we goed gebruiken om een gedeelte van een nieuwe gennaker   te kunnen betalen.


De kleuren van de nieuwe Gennaker

De kleuren van de nieuwe Gennaker

Uit een aantal offertes kozen we voor het geweldige aanbod van M-sails uit Oostvoorne om  voor onze Trintella een custom made gennaker aan te schaffen voor een aantrekkelijke prijs. Custom made betekent tevens dat we de kleuren zelf mogen bepalen en de tekening hiernaast toont wat we er van hebben gemaakt. Voor het hijsen en strijken van de gennaker wordt een slurf meegeleverd, waarin alle ervaringen en verbeteringen van de laatste jaren meegenomen zijn. De hijslijnen lopen door opgenaaide tunnels aan de buitenkant van de slurf en voorkomen dat lijnen en zeil met elkaar in de knoop komen. Erg plezierig als  het hijsen en strijken van het 140 m² grote zeil probleemloos verloopt.

Dit artikel is gepubliceerd in categorie 2015.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.