Boord PC

Nadat ik in het voorjaar 2017 een nieuwe SSD schijf en Windows 7 had geïnstalleerd, liet de boord PC ons in Oban in de steek. Na het terugzetten van de oude HD schijf met daarop nog de volledige en intacte Windows XP omgeving konden we gedurende de rest van de reis gelukkig weer verder met een prima werkende PC.

Na thuiskomst heb ik Windows 10 geïnstalleerd maar de PC was niet meer vooruit te branden: te weinig geheugen terwijl geheugen uitbreiding niet mogelijk was. Dus toch maar terug gekeerd naar Windows 7.
Tijdens de reis in 2018 hebben we ook een laptop met Windows 10 meegenomen. De verschillen tussen gebruik van W10 en W7 was de reden dat de boord PC in 2018 nauwelijks is gebruikt. Omdat we bovendien merken dat het energieverbruik van een laptop tijdens langere tochten beduidend minder is dan dat van de boord PC is de laptop voor ons toch favoriet gebleken.

Het vervangende moederboard

Het vervangende moederboard

Het is echter een goed gevoel om een backup aan boord hebben. Omdat de PC en monitor toch een vaste plek hebben heb ik in de winter van 2018-2019 het  moederboard van de boord PC vervangen door een ASRock  moederboard met een Intel J3355B dual core processor. Verder heb ik het boardje uitgerust met 16 GB geheugen. Met deze vernieuwing  en tezamen met de 240 Gb SSD draait Windows 10 nu ook weer super snel. Met een externe HD kunnen alle bestanden gemakkelijk door beide computers worden gebruikt. Vrijwel alle software is op beide computers geïnstalleerd.

Dit artikel is gepubliceerd in categorie 2019.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.