Extra service paneel

Sinds begin 2020 is onze mini PC niet meer aan boord en is de functionaliteit overgedragen aan een laptop. Een nadeel hiervan is dat opnieuw het een en ander moet worden ingericht om het gebruik soepeltjes laten verlopen. Ik heb een soort console gemaakt waarop de laptop netjes past. Door middel van een super klittenband wordt zowel het console als de laptop op zijn plek gehouden.
Voor de spanningsverzorging en de aansluiting van bepaalde apparatuur moest een oplossing worden gevonden om te voorkomen dat bekabeling rechtstreeks vanuit de kaarten tafel in de laptop terecht kwam.

Het service paneeltje

Op de plek waar eerder de monitor bevestiging was heb ik een service paneeltje gerealiseerd voor:

  • Voedings aansluiting 19V voor de HP laptop
  • Dubbele 5V USB voeding
  • Dubbele USB wanddoorvoer tbv.:
    • uitlezen v d Wibe weerberichten ontvanger
    • Verbinding met de boatcontroller

 

Het service paneeltje

Het service paneeltje

De HP laptop had voor de spanningsverzorging een bijzondere jackplug nodig die ik nergens als onderdeel heb kunnen vinden. Daarom kocht ik een complete sigarettenplug voeding voor de HP. Omdat ik geen fan ben van apparaatjes die in een sigarettenplug hangen (en daar gmakkelijk uit vallen) heb ik de behuizing van deze voeding verwijderd en de elektronica achter het service paneeltje ingebouwd.

De 2 x 5v USB stopcontact was al aanwezig op deze plek en is meeverhuisd naar het service paneeltje.

De USB wanddoorvoer spreekt vanzelf. Aan de binnenzijde een USB-USB kabeltje naar het apparaat en aan de buitenzijde zo’n kabeltje naar de Laptop en de verbinding is gelegd.

En als laatste onderdeel het fameuze aan/uit knopje met zichtbare rode indicatie. (zo’n overdadig rood ledje hoeft voor mij niet)

Het service paneeltje

Het service paneeltje

 

Dit artikel is gepubliceerd in categorie 2021.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.