De radar / C80 classic combinatie

In de dichte mist, al varend tijdens de laatste reis in 2021 van Vlieland naar Dokkumer Nieuwe Zijlen, hield de radar er van het ene op het andere moment plotseling mee op. Latere onderzoekingen leerden mij dat de antenne niet meer ronddraaide, een manco in de aansturing van de motor. Een nieuwe print bleek nogal kostbaar en een vervangend 2e hands exemplaar bleek niet te werken.

Vernieuwen!

Omdat het updaten van de CF kaarten van Navionics in C80 plotter al problemen oplevert, heb ik maar besloten om het geheel te gaan vervangen door een Axiom 9″ kaartplotter met  een Quantum radardome.

Combinatie-Axiom-Quantum480.png

De Axiom – Quantum combinatie, maar wel met vaste kabel

 

AXIOM9-Pro480.png

De Axiom 9″Pro uitvoering

Door ook een ST1 -> STng converter aan te schaffen kunnen we tevens afscheid nemen  van de Seatalk1 naar Nmea0183 converter, de Actisense NDC4 multiplexer en de Boatcontroller van PC-Nautic en de actieve turbo Wifi haven antenne. We verliezen hiermee wel de mogelijkheid om ‘haven wifi’ te delen op alle aan boord aanwezige apparaten, maar eigenlijk maakten we al lang gebruik van de ‘personal hotspot’ op een van de mobieltjes.

Dit artikel is gepubliceerd in categorie 2022.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *