Test

 
Henk aanschouwde het levenslicht in 1948 in Leek en groeide op in het Groningse Loppersum. Het “‘werkleven” kreeg voor een derde deel invulling bij Philips in Eindhoven en voor de rest bij de Noordelijke Provinciale Dagbladen. In Brabantse periode werd  in de avonduren een HBO opleiding gerealiseerd en in Friesland werd, naast een aantal technische cursussen, in deeltijd  een degree  Master of Business Administration aan de universiteit van Glasgow behaald.
 
Hilda kwam ter wereld in hetzelfde jaar: 1948. We trouwden in 1969 en kregen twee kinderen: Monique en Mark. Na de verhuizing vanuit Brabant naar Friesland in 1978 vond Hilda, naast de zorg voor de kinderen, in deeltijd haar draai in de bejaardenzorg.

 

De 420

De 420

De Vaurien

De Vaurien

Henk’s “zeilleven” is begonnen in Eindhoven met de aanschaf van een Vaurien waarin de ‘zelfstudie’ zeilen in praktijk werd gebracht. De Vaurien werd al spoedig vervangen door een 420 waar Henk alleen in zeilde. Tijdens een zeilcursus in Valken bij ‘CharEls’ in Hemelum werd Hilda ook enthousiast en starten we eind 1976 met de bouw van een Waarschip kwarttonner. De boot, voor het grootste deel nog in Eindhoven gebouwd, verhuisde mee naar Friesland en in juli 1978 maakte de ‘Vivere’ haar maidentrip.

 De 1/4 tonner

De 1/4 tonner

Na een zestal jaren hadden de kinderen er meer dan genoeg van om elk weekend en iedere vakantie te zeilen. We verkochten daarom onze kwarttonner en begonnen aan de bouw van een volgend jacht, waarmee we konden gaan zeilen als de kinderen oud genoeg waren om de keuze te maken om mee te gaan of thuis te blijven.

De maidentrip van de HorizonQuest

De maidentrip

De keuze viel op een vdStadt Orion 33, een rondspant ontwerp in aluminium of polyester, maar door ons in hout-epoxy gebouwd, afgewerkt met een laag glasweefsel. Een uiterst stijf schip met een ballastaandeel van bijna 50%. De bouw nam zeven jaar in beslag en de ‘Horizon Quest’ maakte haar maidentrip in juli 1991. In deze boot zeilden we in 17 jaar zo’n 32000 mijl.

In 2008 namen we afscheid van de Orion en kochten een Trintella42 (de ‘Fying Forty II  bj 1983 ) die in 2009 een grote refit onderging. Omdat we geen geraniums hebben, realiseren we als pensionado’s hiermee twee doelen: ’s zomers langdurig zeilen en ’s winters lekker klussen.

 

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Uncategorized.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.