Egersund – Kopervik

 

Zaterdag, 17 juli 2010 Egersund – Kopervik

 Tot ziens Egersund!Na twee dagen in Egersund varen we via de ‘Nordregapet’ naar Kopervik met een ruime tot achterlijke wind van 6 Bf en een zwaar bewolkte hemel. We voelen ons erg goed want nu we het noorden in gaan is de zuidwester wind onze grote vriend deze dag Met enkel het voorzeil, dat een ietsje is ingerold, halen we makkelijk onze rompsnelheid.

Tot Feistein bij Tananger gaat het erg voorspoedig, maar daarna zakt de wind toch weer weg en wat verderop in de Karmoysund lukt het zeilen helemaal niet meer. Het enige dat ontbreekt deze dag is de zon, maar dat we lekker kunnen zeilen vergoed veel.

Een volledig getuigde en ongereefde Bavaria 50, vertrekt vrijwel gelijktijdig met ons. Om het voorzeil een beetje vol te houden probeert hij steeds wat ‘ voor de wind te kruisen ‘ , maar hoewel zijn waterlijn lengte nogal wat langer moet zijn dan dan die van ons, haalt hij ons niet in. Pas ter hoogte van Feistein houdt hij een meer westelijke koers aan en verliezen wij hem uit het oog. Wij houden de kust aan tot voorbij Tananger en houden Kvitsoy over bakboord. In Kopervik zien we de Bavaria weer en de havenmeester vertelt me dat hij pas een kwartier binnen is.

Hilda kan lange tijd zeer geconcentreerd sturen

Hilda kan lange tijd zeer geconcentreerd sturen

 

Traject Egersund-Kopervik

 

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Göteborg - Bergen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.