Flekkefjord – Egersund

Woensdag 14 juli 2010 Flekkefjord – Egersund

Er valt geen peil te trekken op het weer. Na de harde wind van gisteren is het vandaag weer een stralende dag en de windmeter staat op nul als we Flekkefjord verlaten. Aan de uitgang van de Hidrasund is er wat de wind betreft nog weinig veranderd.

 

Hidrasund, in al zijn pracht

Hidrasund, in al zijn pracht

We kunnen met de vlakke zee nog eens heel goed kijken waar we binnenkwamen en we kunnen onze onzekerheid van gisteren bijna niet voorstellen. Een Duitse Bavaria zoekt bijna stapvoets zijn weg tussen de rotsen door naar Kirkehamn op het Eiland Hidra en gezien zijn snelheid lijkt hij niet erg zeker van zijn zaak.

Vlak onder de kust varen we richting Egersund en met alles wat we aan almanakken hebben zijn we in de kuip continue bezig om de kustcontouren te herkennen. We komen voorbij de ingang naar Åna-Sira, gaan een beetje verder uit de kust om de Siragrunnen te ronden en zien de ingang naar de Jøssingfjord en de Rekefjord. Het ziet er van afstand mooi uit, maar volgens de almanak niet zo geschikt voor ons en zeker niet aan te lopen bij slecht weer. Vandaag willen ook niet proberen of we hier naar binnen kunnen want we willen naar Egersund.

Ook verder langs de kust waait het niet harder dan 3 knopen uit zuidelijke richtingen en met een blauwe lucht en een heerlijk zonnetje varen we vroeg in de middag de Söragapet binnen naar Egersund. We zijn hier al meerdere keren geweest en weten dan ook precies waar we moeten zijn. Er is geen vrije box meer beschikbaar en maken vast aan de zuid kade, achter een Engelse Halberg Rassy. De wat oudere schipper is heel behulpzaam bij het vastmaken van de boot.

Zoals elke dag halen we de weerberichten en weerkaartjes naar de mini boordcomputer vanuit onze onvolprezen WIBE weerberichten-ontvanger. Dit kleine kastje verzamelt continue, zonder dat wij daar actief iets aan moeten doen, de TTY weerberichten, weerkaartjes en navtexberichten. Een hele verademing na de slechte ervaringen met een kortegolfontvanger in voorgaande jaren. Het valt ons op dat de Furuno navtex ontvanger veel minder berichten ontvangt dan de Wibe box. We schakelen de Furuno uit en dat blijft zo de rest van de reis. Met een zwakke WiFi verbinding hier in Egersund kunnen we vanaf de boot onze e-mail checken en de site bijwerken.

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Göteborg - Bergen.

One Response to Flekkefjord – Egersund

  1. albert schreef:

    Hallo henk,

    wat een werk zeg,heel goed van je,heel uitgebreid
    waar haal je de tijd vandaan
    gr.Albert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.