Grimstad – Kristiansand

 

Vrijdag 9 juli 2010,  Ankeren bij Grimstad – Ankeren bij Kristiansand

 

Voor de zoveelste dag in successie komt de wind pal van voren. Het ijzeren zeil doet opnieuw zijn best. Om in Kristansand te komen ben ik net begonnen om langs de zuidkant van Ytre Ulvöy te varen. Ik zie echter dat de meeste boten toch tussen Indre en Ytre Ulvöy door varen en kijk nog eens goed op de kaartplotter. Hoewel ik de route wel had bestudeerd van te voren, had ik er van afgezien om het smalle slingergeultje tussen de rotsen te volgen. Omdat er toch ook grote jachten die kant opvaren besluit ik het er maar op te wagen. Het wordt een spannend tochtje, smal en erg bochtig maar niet echt ondiep. We komen er prima doorheen en het scheelt een eind varen op onrustig water.

Hierna komt nog zo’n prachtige route door de Randøysund en ten noorden van het eiland Stokken langs. Van daar uit komen we in de ‘Kristiansandfjord’. We steken over naar de westzijde en ankeren op een van de plekjes die we van te voren op de kaart hadden uitgekozen. In het meest voor de hand liggende kommetje blijkt een jachthaven te zijn gemaakt en daar varen we voorbij.

Het ankerplekje bij Kristiansand

Het ankerplekje bij Kristiansand

We laten het anker vallen in een klein baaitje, waar ook twee andere boten liggen. Het is wel duidelijk dat die twee hier een redelijk permanent ‘ankerplekje’ hebben gecreëerd.

 

 

 

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Göteborg - Bergen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.