Lykelsøyvågen – Lysøya

 

Dinsdag, 20 juli 2010 Lykelsøyvågen – Lysøya

Lysøya

Lysøya

We willen nog graag eens op Lysøya kijken, een eiland met veel wandelpaden waar de villa van de Noorse componist Ole Bull staat. We zeilen onder een zwaar bewolkte hemel, waar regelmatig regen uit komt, door de Langenuen . Ter hoogte van de Korsfjord gaan we stuurboord uit door de Lyse fjord tot we de Lysevågen invaren met aan het einde het binnenmeertje van Lysøya . Met de Orion hebben we hier in de negentiger jaren een tweetal nachten gelegen. Hoewel we onderweg er naartoe twijfelen of we met de Trintella door de smalle en ondiepe ingang kunnen lukt het prima. De ingang is zelfs dieper dan het binnenmeertje. We ankeren eerst om de oever te verkennen, maar na inspectie met de rubberboot lijkt het ons toch beter om maar te blijven waar we zijn.

Lysøya

Lysøya

Van wandelen komt niets terecht omdat het twee dagen heel veel regent. Wel probeer ik met de rubberboot om nog een visje te vangen. Ik ben hier een paar uur mee bezig maar dit lukt dit helemaal niet, in tegenstelling tot de vorige keer dat we hier waren toen het maar een kwartier in beslag nam om een mooi maaltje te vangen . Er zit niets anders op dan dat ik wel met de rubberboot naar de vaste wal vaar om iets te kopen zodat we niet verhongeren.

We hebben voldoende tijd om de bestemming waarmee we uit Franeker vertrokken eens kritisch onder de loep te nemen. Naar de Lofoten is het nog bijna 600 mijl en om dat een beetje ontspannen te bereiken en daar ook nog wat tijd te kunnen doorbrengen moeten we voor heen en terugreis toch wel een dikke maand uittrekken. We zouden dan begin september nog vanuit de omgeving van Bergen naar Nederland terug moeten varen. Niet onmogelijk, maar we vinden toch dat we rekening moeten houden met de mogelijkheid dat het weer in september het zeilen op zee behoorlijk kan bemoeilijken. We besluiten daarom om door te gaan naar Bergen en dan aan een ontspannen terugreis te gaan beginnen.

 

traject Lykkelsøyvågen – Lysøya

 

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Göteborg - Bergen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.