Borgholm – Kalmar

[tab name=”Verslag”] Tocht: Borgholm – Kalmar

Vertrek: Vr 29 juli 2011 07:45
Aankomst: Vr 29 juli 2011 10:30
Afstand: 16 mijl

Als ik ’s morgens wakker word waait het matig en we liggen mooi met de punt in de wind, dus het zal geen worsteling worden om tussen de boten uit te komen. Ook achteruit hebben we wat meer ruimte, want de grote Deense motorboot die achter ons lag is er niet meer. Ik loop nog even naar de brandstofsteiger om te zien welke prijzen hier worden berekend, maar moet constateren dat het geheel niet meer in bedrijf is.
Om kwart voor acht maken we los, varen de haven uit en hijsen de zeilen. Het zeilen gaat perfect, maar het begint te regenen en hoe dichter we bij Kalmar komen hoe harder het gaat. We hebben geen zin om zo te blijven varen en duiken de haven van Kalmar in, hoewel we nog maar een paar uur hebben gevaren. Al helemaal voor in de haven zien we een plek bij een langssteiger en daar maken we vast. Als er een paar boten vertrekken die achter de steiger liggen, besluiten we maar snel te verkassen omdat we aan de buitenkant van de langssteiger toch allesbehalve rustig liggen. Ik loop even door de haven en zie dat Kalmar erg vol ligt.
Een uurtje later als het weer nog een graadje verslechterd is, komt vrijwel iedere boot die Kalmar passeert naar binnen en ik vraag me af waar ze allemaal blijven. Als ik ga betalen en opnieuw de haven doorloop, zie ik dat werkelijk alles bezet is en dat alle langsplaatsen dubbel en driedubbel bezet zijn.
‘s Avonds trakteert Hilda op een heerlijk drie gangen diner, compleet met een heerlijke fles wijn in Restaurang Zegel. Wat kan een mens zich nog meer wensen. Gelukkig hebben we een paraplu want zowel de heenreis naar het restaurant als de terugreis regent het pijpestelen

 

[/tab] [tab name=”Kaart”]

Traject Borgholm – Kalmar

Kalmar

[/tab] [end_tabset]
Dit artikel is gepubliceerd in categorie Kalmarsund, Z-waarts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.