Harstena – Flatvarp

[tab name=”Verslag”]

Tocht: Harstena – Flatvarp

Vertrek: Ma 25 juli 2011 08:10
Aankomst: Ma 25 juli 2011 13:45
Afstand: 25 mijl


We hebben lang genoeg achter het anker gelegen en we vertrekken om 8:00 uur. Het is nog wel even een karweitje om het anker los te krijgen. Meters ketting komen als een modderslang omhoog en als we boven het anker zijn krijg ik hem maar schakeltje voor schakeltje de lier op tot het moment dat hij zich gewonnen geeft.

We hebben deze dag geen zin om tussen de eilandjes door te slingeren en zetten direct koers naar open water. De wind waait uit het zuidoosten en komt net aan de 5Bf toe. Het is dus hoog aan de wind varen, terwijl de zee nog wat onrustig is van de dag ervoor. Daarom gaat het ook niet harder dan zo’n 5,5 knoop. Iets na twaalf koersen we op de kust aan en vlak voor Flatvarp halen we de zeilen neer. Er is nog precies een plekje vrij aan de kade vrij en een paar hulpvaardige Zweden nemen de lijnen aan. We zijn lekker vroeg en ik heb nog een mooie middag om wat te wendelen en wat foto’s te maken. Het bankje waarop ik de heenreis een kwartiertje had zitten mijmeren zoek ik weer op, maar dan ontdek ik een paar trappen die naar een hoge rots leiden, van waaraf ik een ‘Fantastisk utsikt’ heb, om de woorden te gebruiken die in Norrtälje op een bord stonden.

Terwijl ik daar sta zie ik een Duitse boot binnenkomen en hoewel de afstand veel te groot is om zekerheid te hebben, denk ik de naam “Grietje” olp de zijkant te zien. Als ik een half uurtje later weer bij de boot terug ben blijkt het ook zo te zijn en we staan weer even bij te praten. Het is eigenlijk bijzonder dat we voor de vierde keer op dezelfde plek liggen, zonder iets te hebben afgesproken.

[/tab] [tab name=”Foto’s”] [/tab] [end_tabset]
Dit artikel is gepubliceerd in categorie Ostkusten, Z-waarts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.