Arholma – Norrtälje

Tocht: Arholma – Norrtälje

Vertrek: Zo 10 juli 2011 09:00
Aankomst: Zo 10 juli 2011 13:00
Afstand: 15 mijl

 
 

Maandag vertrekken Jennifer en Renee van Arlanda airport en omdat de auto in Norrtälje staat gaan we daarheen terug. Het is opnieuw schitterend weer en het eerste stuk als we nog op ruim water varen kunnen we prima zeilen, maar in de relatief smalle Norrtäljeviken gaat het niet meer zo goed en moet de motor het weer overnemen. Voor de dames is dit geen enkel probleem, want zonnen gaat het beste op het voordek en daarbij kunnen de zeilen een lastig obstakel zijn. De jachthaven van Norrtälje is zo goed als leeg als we aankomen en we liggen lekker vooraan bij de steiger.
De rest van de dag staat in het teken van het naderend afscheid en de meiden zijn druk bezig met de voorbereiding van hun vluchten. Internet aan boord is wel heel plezierig en voor de meisjes een geweldige onzekerheidsreductie omdat ze alle reisdetails nog eens goed na kunnen kijken.

Norrtälje, Ma 11 juli 2011

Het is vandaag rustig nu we met z’n tweeën zijn. Ad en Patricia brengen vandaag Renée en Jennifer naar het vliegveld van Stockholm en gaan daarna eten bij Ans thuis. Tijd voor een puzzeltje en om de site weer wat bij te kunnen werken. Een Nederlands stel, hun boot heet ‘de Janssens’, komt naast ons liggen en het is heel gezellig om wat ervaringen uit te wisselen. Hun heen- en terugtocht zijn minder inspannend dan de onze, want zij laten hun boot gewoon achter in Zweden. De reis van en naar Nederland gaat met de auto. Het onderhoud aan de boot doen ze voorafgaand aan de periode dat ze in Zweden gaan varen.
Aan het einde van de middag ga ik het centrum van Norrtälje bekijken, want daar ben ik nog nauwelijks geweest. Het is een mooi oud stadje met prachtige winkelstraten en leuke winkels. Als ik een aanwijzingsbord tegenkom met daarop “Fantastisk utsiktspunkt”, begin ik de klim via een trap omhoog en kan bovenaan over Norrtälje uitkijken, maar het water van Norrtäljeviken ligt voor een groot deel achter de bomen. Voor mij persoonlijk is “fantastisk” een beetje overdreven.
Om een uur of acht zijn Ad en Patricia weer terug en met een uurtje live muziek op het terras van restaurant Havspiren en een lekker slaapmutsje sluiten we de dag af.

Kaart:

Traject Arholma – Norrtallje

 

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Zeilen met vrienden.

One Response to Arholma – Norrtälje

  1. Monique schreef:

    wat klinkt het toch allemaal gezellig, volgens mij hebben jullie dit jaar één van de mooiste reizen die jullie in jaren hebben gehad, door het weer, maar ook doordat jullie wat reisgenoten hadden dit jaar. Geeft toch een andere dimensie aan zo’n trip….

    doei
    M

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.