Bergsholm – Stockholm

Tocht: Bergsholm – Stockholm

Vertrek: Di 5 juli 2011 10:10
Aankomst: Di 5 juli 2011 18:10
Afstand: 29 mijl

Verslaggeefster: Patricia

Ja, het werd weer eens tijd voor een verslag vanuit Zweden, maar we hebben het zo druk met genieten dat we het huiswerk een beetje voor ons uit schuiven!

Om 13.00 uur zijn we op de motor uit Bergsholm vertrokken.

Het was bewolkt weer maar de temperatuur was prima. Het plan was om in de eerste instantie naar Vaxholm te gaan maar tenslotte werd besloten om door te varen naar Stockholm!

Toen we Stockholm naderden, begon de zon te schijnen en het was geweldig om zo deze mooie stad binnen te varen.

In de Vasahaven was geen plaats voor ons (te smalle plekken) en aan de buitensteiger was geen optie omdat het water zo onrustig was dat de stootwillen er tussen uit geduwd werden.

Een telefoontje naar de Navis jachthaven die een eindje terug lag, was voldoende om te weten dat daar wel plaats voor ons was.

Daar lagen we veel beter, pal voor de Italiaanse ambassade die op de heuvel staat en naast Djurgården een prachtig stadspark.

Na het eten zijn Henk, Ad en ik (Patricia) naar het Durgårdenpark gegaan waar we helaas na korte tijd uit gebonjourd werden omdat dat gedeelte van het park gesloten werd.

 

 


Locatie: Stockholm, Wo 6 juni

Prachtig weer vandaag en de hoogste tijd voor sightseeing.

Na de koffie tezamen met mijn tante Ans (die al meer dan 60 jaar in Stockholm woont)zijn Ans, Ad, Renée, Jennifer en ik met de tram naar het centrum van Stockholm vertrokken.

Eerst Gamla Stan(=oude stad) bekeken: nauwe straatjes en klinkerbestrating, vervolgens het Koninklijke Paleis bewonderd (ze waren thuis!) evenals de Rijksdag en het Operagebouw.

Links: Operagebouw, midden: Rijksdag

Aan de kade in het centrum ligt een witte driemaster, de ‘af Chapman’ permanent afgemeerd en die in gebruik is als jeugdherberg; tijdig reserveren voor een overnachting is dus noodzakelijk!

Ans, Ad en ik hebben een rondvaart in en rondom Stockholm gemaakt; Renée en Jennifer gingen lekker shoppen.

Na met z’n allen lekker op een terras te hebben gegeten, zijn we moe maar voldaan terug gegaan naar de boot waar Henk en Hilda weer eens een rustig dagje voor zichzelf hadden!

Henk had zich die dag wel opgeofferd om boodschappen te doen maar de winkels waren ver weg en hij heeft zich helemaal het apezuur gesjouwd terwijl hij niet eens alles van het lijstje mee kon nemen (een boodschappentas op wieltjes en een rugzak is dan wel handig, Henk!).

Vrienden foto’s:

Foto's van Jennifer

Jennifer

 

Foto's van Renee

Renee

 

Foto's van Patricia

Patricia

 

 

 

Kaart:

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Zeilen met vrienden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.