Grinda – Blidö_Söderfladen

Tocht: Grinda – Blidö-Söderfladen

Vertrek: Vr 8 juli 2011 12:30
Aankomst: Vr 8 juli 2011 16:45
Afstand: 19 mijl

’s Morgens na het ontbijt, als er al weer lekker wordt gezwommen, overleggen Ad en ik (Henk) waar we die dag naartoe zullen varen. We hebben nog drie nachten te gaan voordat Jennifer en Renee op het vliegveld moeten zijn, en omdat we geen risico’s willen lopen willen we de laatste nacht in Norrtälje zijn. In de Hamnguiden vinden we een mooi ankerplekje aan het vaarwater tussen de eilanden Yxlan en Blidö en om er te komen hebben we de keuze uit een aantal verschillende trajecten. De ene route vraagt wat minder attentie dan de andere, en uiteindelijk kiezen we voor een leuke slingerroute langs verschillende eilandjes, waarbij we maar één nauwe doorgang hoeven te nemen.
Voordat we vertrekken verkennen we Grinda nog even te voet en vinden aan de westzijde een plekje waar we een prachtig uitzicht hebben over het water en waar de fototoestellen overuren maken. Verhongeren hoeven we ook al niet want tijdens de wandeling kunnen we ons tegoed doen aan bosbessen.

UItzicht over de scheren vanaf Grinda

Het hele traject naar Blidö is min of meer bezeild, alleen zitten de eilandjes ons af en toe danig in de weg en nemen ons de wind uit de zeilen of verstoren de goede wind richting, maar het overgrote deel van de reis trekken de zeilen ons voort. Later op de middag lijkt het plotseling mistig te gaan worden, maar gelukkig loopt het met een sisser af en komen we toch met goed zicht aan op het plekje dat we hadden uitgezocht. Het is rustig, er ligt maar een jacht voor anker en wij kunnen er dus gemakkelijk bij. Het is lekker weer en de zwempartij die op Grinda was onderbroken wordt hier weer opgepakt. Naast de douche binnen hebben we ook een camping douche aan boord en met de nodige hilariteit spoelen de zwemmers zich af terwijl de lange haren van de meisjes een flinke shampoo beurt krijgen.

Onderhoud!

En poging om aan de wal nog een wandeling te maken loopt op niets uit omdat de directe omgeving weinig uitnodigend is.

Foto’s :

Renee's foto's

Renee

 

Patricia's foto's

Patricia

 

 

 

Kaartjes:

Grinda – Blido

Ankerplaats bij Blido

 

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Zeilen met vrienden.

One Response to Grinda – Blidö_Söderfladen

  1. Monique schreef:

    leuke foto’s!! veel mooier weer dan het hier de afgelopen weken is geweest….

    die campingdouche, is dat zout water, of krijgen de haren dan wel zoet water??
    liefs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.