Norrtälje – Furusund

Tocht: Norrtälje – Furusund

Vertrek: Zo 3 juli 2011 13:00
Aankomst: Zo 3 juli 2011 16:15
Afstand: 19 mijl

 

Van onze speciale verslaggeefsters:

Na een zonnige dag achter de rug, viel de bewolking vandaag in eerste instantie tegen. Echter de harde wind en de aangename temperatuur, maakt het ‘weer’ goed (haha weer…)! Het was de bedoeling om vroeg te vertrekken, maar een aantal bemanningsleden had wat meer tijd nodig om op te starten (wij..?). Vandaar een kleine vertraging.

Enfin, rond 13:00 uur hezen wij de zeilen en voeren vanuit Norrtälje richting Furusund. Met windvlagen van maximaal zestien knopen hadden we een flinke vaart van soms wel acht knopen.

Jennifer hield gelukkig haar ontbijtje binnen, ondanks dat dit haar eerste vaart was! “De eerste keer varen met zo’n harde wind was een hele gave ervaring! Hoe schuiner de boot, hoe moeilijker het werd om de knäckebrødjes te smeren. Op het dek was het juist mooi om zo over het water te scheren.”

Vanwege de harde achterlijke wind heeft Henk besloten om het grootzeil, waar al een rif in zat, te strijken. Ondanks dat we slechts met de fok doorvoeren bleef onze maximum snelheid om en nabij de acht knopen.

Met deze snelheid kwamen wij om 16:15 uur bij de volgende haven aan. In eerste instantie leek het erop dat we niet konden aanmeren. Gelukkig kwam er een plaatsje vrij naast de boot waar je een inenting tegen teken kon krijgen(?).

Morgen ochtend varen we weer verder. We hopen op wat beter weer…

Renee en Jennifer.Foto’s van de vrienden:

Foto: Jennifer

Foto: Jennifer (klik op de afbeelding voor meer foto’s)

 

 

Foto: Renee

Foto: Renee (klik op de afbeelding voor meer foto’s)

Kaartjes:

Traject Norrtälje – FURUSUND

 

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Zeilen met vrienden.

4 Responses to Norrtälje – Furusund

 1. Monique schreef:

  Hai bemanningleden van de HQ,

  Nou dat klinkt allemaal weer goed zo met z’n 6-en. Zal wel een hoop ge-ouwehoerd worden, vrees ik. Als Henk teveel kletst gewoon vragen of t even iets minder mag ha ha ha :-).
  Jammer dat t weer wat minder is, weken zonnig geweest daar. Hier in nl weer redelijk. Lig nu in bedje in ZH, heb dienst. Hoop dat ze t vannacht zonder me redden 🙂

  Gr. M
  Hier in nl weer

 2. ellen janssens schreef:

  Hallo lieve luitjes,

  Goede tip van Paticia om jullie website naar mij te mailen, geweldig om jullie reisverslagen te lezen. Alhoewel ik geen zeebenen heb (en had) kan ik me voorstellen dat zeilen altijd verrassend blijft gezien alle (weers-)omstandigheden waar je mee te maken krijgt.
  Ik heb natuurlijk ook even naar de verslagen van 1982 gekeken, zo leuk om e.e.a. terug te lezen en de foto’s te zien van jawel 29 jaar geleden…..

  Renée en Jennifer, leuk verslag en foto van jullie ! en nog ff een goed tip m.b.t. de opstarttijd, opmaken is niet nodig hoor gedurende een zeilvakantie, het waait er toch allemaal af… scheelt uuuuuren!

  Onze vakantie zit er al weer op, Annie en ik zijn 15 dagen naar Lesbos geweest en hebben daar genoten van alle heerlijkheden die een authentiek Griekse eiland te bieden heeft (en dat ik best veel), heerlijk !

  Nou lieve allemaal, ik wens jullie heel veel zeilplezier en uiteraard een heel gezellige tijd met elkaar en…. ik blijf jullie nu natuurlijk volgen.

  lieve groetjes van Ellen

 3. Martin Distelbrink schreef:

  Hallo luitjes van de HQ,
  Leuk idee om zo een logboek bij te houden en zo de lui aan wal jaloers te maken.
  Nou dat laatste is goed gelukt hoor.
  Ik zie die eindeloze watervlaktes al voor me en die boot die daar moeiteloos doorheen snijdt.
  Geniet maar lekker van dat vrijheidsgevoel en kom weer heelhuids aan in Nederland.
  Groetjes van een jaloerse waterrat die momenteel aan de wal is gekluisterd.

  • henk schreef:

   Dag Martin,

   Heel leuk om een response van jou op onze site te vinden. Maar een waterrat als jij, die als topmanager het hoofd nog steeds boven water weet te houden die in deze roerige tijden, weet vast ook wegen te vinden om niet altijd aan de wal gekluisterd te zijn.
   Als ik je een tip mag geven: Ik heb de spi die bij deze boot hoort nog nooit gebruikt, omdat we met z’n tweeën het spinnakeren met die 170 m2 een beetje te fors vinden. Maar als we in september terug zijn en Ad en jij een dagje vrij kunnen plannen van jullie drukke werkzaamheden, zouden we de kluisters die schijnbaar om je enkels zitten, voor een dagje kunnen afleggen en proberen om dit zeiltje eens bol te krijgen.

   Groet, Henk Haak