Norrtälje – Furusund

Tocht: Norrtälje – Furusund

Vertrek: Zo 3 juli 2011 13:00
Aankomst: Zo 3 juli 2011 16:15
Afstand: 19 mijl

 
 

Van onze speciale verslaggeefsters:

Na een zonnige dag achter de rug, viel de bewolking vandaag in eerste instantie tegen. Echter de harde wind en de aangename temperatuur, maakt het ‘weer’ goed (haha weer…)! Het was de bedoeling om vroeg te vertrekken, maar een aantal bemanningsleden had wat meer tijd nodig om op te starten (wij..?). Vandaar een kleine vertraging.

Enfin, rond 13:00 uur hezen wij de zeilen en voeren vanuit Norrtälje richting Furusund. Met windvlagen van maximaal zestien knopen hadden we een flinke vaart van soms wel acht knopen.

Jennifer hield gelukkig haar ontbijtje binnen, ondanks dat dit haar eerste vaart was! “De eerste keer varen met zo’n harde wind was een hele gave ervaring! Hoe schuiner de boot, hoe moeilijker het werd om de knäckebrødjes te smeren. Op het dek was het juist mooi om zo over het water te scheren.”

Vanwege de harde achterlijke wind heeft Henk besloten om het grootzeil, waar al een rif in zat, te strijken. Ondanks dat we slechts met de fok doorvoeren bleef onze maximum snelheid om en nabij de acht knopen.

Met deze snelheid kwamen wij om 16:15 uur bij de volgende haven aan. In eerste instantie leek het erop dat we niet konden aanmeren. Gelukkig kwam er een plaatsje vrij naast de boot waar je een inenting tegen teken kon krijgen(?).

Morgen ochtend varen we weer verder. We hopen op wat beter weer…

Renee en Jennifer.Foto: Jennifer

Foto: Jennifer (klik op de afbeelding voor meer foto’s)

Foto: Renee

Foto: Renee (klik op de afbeelding voor meer foto’s)

Traject Norrtälje – FURUSUND

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Zeilen met vrienden.