Öregrund – Lövgrund

Tocht: Öregrund– Ankerplaats Lövgrund

 

Vertrek: Vr 10 juni 2011 12:30
Aankomst: Vr 10 juni 2011 21:30
Afstand: 43 mijl

 

Naar Lovgrund

Als we de volgende morgen naar Östhammar gaan om een internetdongle te kopen heeft de havenmeester een tolk bij zich, die bovendien van praten weet. Het is een ritje van 20 minuten en we stoppen bij, wat ik denk, een restaurantje. In het gebouw zijn ook wat winkeltjes en een Telia dongle is op voorraad.
De installatie op de PC verloopt voorbeeldig en binnen twee minuten hierna ben ik on-line. Werner, de Duitse buurman twee schepen verder, is erg benieuwd hoe het allemaal is gegaan want hij wil ook een dergelijke dongle aanschaffen. Ik laat hem het geheel even zien en leg hem nog even uit hoe de installatie verloopt en hoe de simpele bediening van de software gaat.

 

 foto's Lövgrund

Een prachtige zonsondergang op ons ankerplekje

Het is inmiddels kwart voor één geworden voor we vertrekken en met een zwakke halve wind zeilen we die middag en een deel van de avond naar Lövgrund, een eilandje voor de kust bij de plaats Gävle. Als we in het baaitje aankomen blijken er tween SXK (De Svenska Kryssarklubben) boeien te liggen, die natuurlijk voor leden zijn. Omdat de leden in geen velden of wegen te bekennen zijn maken wij er dankbaar gebruik van. We weten redelijk zeker dat deze boeien niet zo gemakkelijk van hun plaats gaan en dat is altijd te verkiezen boven een anker.

 

We zien die avond een prachtige zonsondergang, twee minuten later dan op de plotter werd aangegeven voor die plek: 22:17 uur.

Ons ankerplekje

 

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Botn Golf N-waarts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.