Uvö – Flatvarp

 

Tocht: Ankerplaats Uvö – Flatvarp
Vertrek: di 31 mei 2011 07:30

Aankomst: di 31 mei 2011 16:30
Afstand: 52 mijl


klik voor de route

Het weer is geweldig, blauwe luchten, een ruim inkomende wind ‘um fünf’ zoals het weerbericht vermeldt. Om de 3 uur hebben we steeds een nieuwe versie van het weerbericht beschikbaar. Hiervoor hebben we aan boord een ‘Wibe’ boxje geïnstalleerd dat automatisch heel veel beschikbare nautische informatie verzamelt en in z’n geheugen opslaat. Als het ons uitkomt kunnen we die info met de boordcomputer uitlezen. Het steeds opletten om de radio op de juiste tijd af te stemmen is niet meer nodig. Het boxje ontvangt ook allerlei weerkaartjes, die ik met behulp van het weerbericht probeer te begrijpen en te interpreteren. Ik geloof dat ik een eindje op weg ben, maar een cursus op dit gebied is niet verkeerd geloof ik.

We varen voornamelijk buitenom om allerlei onderwaterrotsen te vermijden en maken rond half vijf vast aan de kade van het vissershaventje van Flatvarp. Het is heel erg rustig en we zijn de enige boot. Flatvarp is dan ook geen ‘Gasthamn’ en in eerste instantie bedoeld voor vissers. Op een publicatiebord staat aangegeven dat recreatievaart moet plaatsmaken voor ‘vis professionals’. We blijven een dag liggen en hoewel een geplastificeerd velletje papier wel een tarief vermeldt, zien we geen havenmeester.

Ik maak een mooie wandeling door de omgeving en verwonder me over de plekken waar Zweden hun zomerhuisjes bouwen. Met een auto zijn de plekken vaak onbereikbaar maar vaak hebben ze wel een aanlegsteigertje gerealiseerd met een mooie trap er naartoe. Op een bankje op een rots, schijnbaar in het niets, zit ik een kwartiertje heerlijk uit te kijken over de prachtige omgeving.

Gezicht op het ligplekje in Flatvarp vanaf het bankje op de rotsen

Gezicht op het ligplekje in Flatvarp vanaf het bankje op de rotsen

 

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Ostkusten N-waarts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.