Nogersund – Arpö

Tocht: Nogersund – Ankerplaats Arpö

Vertrek: Za 28 mei 2011 11:30
Aankomst: Za 28 mei 2011 14:45
Afstand: 27 mijl

De noordoostelijke kust van de Hanöbugt heeft veel eilandjes en is dus uitermate geschikt om te ankeren. Wij hadden een mooi plekje uitgezocht in de Hamnguiden nr 7, uitstekend beschut voor ZW winden. Er was zelfs een steigertje met aan het uiteinde voldoende diepte, dus misschien konden we ook nog wel vastmaken. Als we aankomen waait het inmiddels behoorlijk krachtig en het is, zeker voor de eerste keer dit jaar dat we weer tussen de rotseilandjes door scharrelen, best wel even weer wennen.

 

Op het ankerplaatsje moet het 2,5 meter zijn tussen de rotseilandjes en dat zien we ook op de dieptemeter, maar als we al vlak bij het steigertje zijn gaat de kiel al door het zand en zien we diepten van zelfs 1.9 meter. We keren weer om, varen een stukje terug en laten het anker vallen op ruim 2m diepte. Als we voldoende ketting hebben gestoken liggen we op 3 meter diepte.

 Foto's Nogersund - Arpö

Ankeren bij Arpö    (klik op de afbeelding voor meer foto’s)

Hoewel we de golven op de hoek van het eiland nog behoorlijk te keer zien gaan liggen we heel genoeglijk. Nadat we hebben gegeten analyseren we de gevolgde koers nog eens heel nauwkeurig. We denken dat we, om bij het steigertje te komen, toch iets te dicht bij het land zaten en dat we daarom te weinig diepte hadden. We hebben echter geen zin om het opnieuw te proberen en blijven die nacht lekker achter het anker liggen.

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Z-Zweden O-waarts.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.