Samenvatting reis 2011

Zoals in ‘Proloog’ beschreven ging in 2011 de zeiltocht naar de “Höga kusten”, een stuk Zweedse kust in de provincie Västernorrlands län aan de westkust van de Botnische Golf. Op de tocht terug hebben we met vrienden een paar weken gezeild in de scheren van Stockholm. Hierna maakten we nog een ‘heen-en-weertje’ naar de Åland eilanden omdat een besteld motor onderdeeltje maar niet kwam. Vervolgens zijn we via vrijwel dezelfde route als op de heenreis weer naar Nederland teruggevaren.

 

Heenreis Makkum - Trysunda

Heenreis

In de twee onderstaande afbeeldingen zijn resp de heen- en de terugreis afgebeeld. De gestippelde trajecten zijn geregistreerd met behulp van het programma WinGPS4 van de firma Stentec. Door te klikken op een van beide afbeeldingen worden de trajecten in detail afgebeeld op een Navionics waterkaart. De kaarten zijn interactief, dwz. met de muis kan worden in- en uitgezoomd, terwijl er daarnaast diverse instelmogelijkheden zijn. Door op de camera hiernaast te klikken kunnen een aantal fotos worden bekeken van de trajecten.

Meer gedetailleerde verslagen kunnen worden bekeken in de overige categorieën.

We zijn met behoorlijk veel windarme dagen geconfronteerd met als gevolg dat we de helft van het aantal mijlen hebben moeten motorzeilen of dat we uitsluitend op de motor hebben gevaren.  Gedurende de reis hebben we in  totaal 2507 zeemijlen afgelegd. Over het gehele traject gerekend hebben we gemiddeld 2,06 liter per uur aan dieselolie verbruikt.

Heenreis: Details en interactief? Klik op de kaart!

Terugreis: Details en interactief? Klik op de kaart!

Dit artikel is gepubliceerd in categorie 2011 - Zweden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.