Proloog

Voor 2011 hebben we de Botnische Golf, en met name “De hoge kust” als reisdoel gesteld.  We zijn in Zweden nooit noordelijker geweest dan Mariehamn op de Åland Eilanden en al vele jaren geleden hadden we de wens om dit gebied gebied eens te verkennen, maar steeds was de aaneengesloten periode vrije tijd te beperkt.

De “Höga kusten” is een stuk Zweeds grondgebied dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. De Hoge Kust bevindt zich in Ångermanland in de noordelijk gelegen provincie Västernorrlands län aan de westkust van de Botnische Golf.

Voor meer info: https://nl.wikipedia.org/wiki/Hoge_Kust

Om de boot even weer goed te gaan testen na alle onderhoud zeilen we eerst een paar dagen op het IJsselmeer en daarna vertrekken we echt.

Dit artikel is gepubliceerd in categorie 2011 - Zweden.

6 Responses to Proloog

 1. afie en andries schreef:

  hallo lieve mensen.
  hoe gaat ie?hier is alles naar wens, alleen het moeie weer is over.
  omdat we niet weten waar jullie momenteel zitten, hebben we geen idee wat voor weer jullie hebben.Zijn erg benieuwd hoe jullie de vakantie gaan doorbrengen, en wensen jullie een behouden vaart toe. Wat officieel niet, we bedoelen dus, een fijne vakantie.
  groetjes en liefs van Andries en Afie

  • henk schreef:

   Dag Andries en Afie,

   We zijn momenteel in Burgstaaken en het weer was gisteren en eergisteren geweldig. Vandaag op het einde van de dag is het minder goed geworden. We zijn van plan om morgen verder te gaan. Inmiddels kun je ook het een en ander op je mail lezen

   Groetjes,

   Henk en Hilda

 2. Ton-Annie schreef:

  hoi-hoi.
  Heb jullie mail ontvangen.wij wensen jullie een behouden vaart en natuurlijk goed zeil weer.
  Ons weekend in Almelo Preston Palace was geweldig.Bedankt voor de verjaardags wens.
  Zal jullie site volgen .De Hartelijke Groeten Ton-Annie

 3. Rik & Anneke schreef:

  Dag H&H,
  Bedankt voor de laatste info, nu weten we weer waar jullie uithangen. Geniet van de reis en behouden vaart. Hou het op koers en hou de boel heel …

  Groeten Rik & Anneke

 4. Peter Hoekmeijer schreef:

  Dag Henk en Hilde,
  Wat een prachtige reizen maken jullie. Ik weet niets van zeilen en het lijkt mij nogal griezelig je zover op open zee te begeven met een, in mijn ogen, notendopje. Dat notendopje ziet er schitterend uit en de techniek van het schip is indrukwekkend. Ik vind het ongelooflijk knap van je dit allemaal te kunnen bouwen. Al die ingewikkelde details, allemaal zo gaaf afgewerkt. Hoe heb je contact met de buitenwereld midden op zee? Een sateliettelefoon? De natuur die jullie zien, de fjorden, eilanden en zonsondergangen ziet er overweldigend uit! Ontmoeten jullie op zee wel eens andere “zwervers”? Ik wens jullie behouden vaart en veel natuurschoon.
  Van Monique kreeg ik jullie de door Boris gemaakte website: mooi en overzichtelijk.
  Hartelijke groeten van Peter.

  • henk schreef:

   Dag Peter,

   Als we met elkaar spreken komt er wel eens iets over tafel, maar met wat foto’s en kaartjes wordt het beeld wat duidelijker neem ik aan. ’t Ja, je vraagt over het contact met de buitenwereld midden op zee. We hebben wel het een en ander aan boord, maar geen satelliettelefoon. Het zijn eigenlijk alleen maar middelen om in contact te treden met je onmiddellijke omgeving, zoals met de marifoon en indien niet te ver van de kust de gewone mobiele telefoon.
   In geval van nood hebben we een epirb (emergency position indicating radio bacon), een apparaat dat voorzien is van een drietal zenders: twee voor satellieten en een homing zender. De satellieten bepalen redelijk zelfstandig waar zo’n zendend baken zich bevindt, maar het baken bevat ook nog een gps ontvanger waarvan de ontvangen coordinaten mee worden gestuurd naar de satelliet. De satelliet stuurt de ontvangen gegevens weer terug naar een aardstation, waar weer wordt gezorgd dat een SAR (search and rescue) aktie wordt gestart in het gebied waar de epirb zich bevindt. Een SAR boot kan vervolgens de homing zender van de epirb gebruiken om redelijk rechtstreeks naar de epirb te varen. En wij maar hopen dat we het het zolang droog kunnen houden.

   We spreken elkaar wel weer eens

   Groeten van Henk en Hilda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.