Brønnøysund – Ottersøy

Tocht:   Brønnøysund – Ottersøy(64 ° 51′,39N  11° 16′,78 O)

Vertrek: vr 20 juli 2012 8:30
Aankomst: vr 20 juli 2012 16:50
Afstand: 45 mijl van totaal  2227 mijl

 

De route

We hadden met de buren afgesproken dat we om acht uur weg wilden, maar voordat ze zover waren dat ze de motor startten kostte het nog wel enige moeite en tijd. Bovendien wilden we nog een paar litertjes dieselolie bijvullen en hier hadden we een goede gelegenheid. Het was dan ook al iets na half negen toen we echt los konden. Met nog steeds een noordelijke wind van 6 knopen hadden we wel het grootzeil gehesen maar helaas moest de motor wel weer wat meewerken. Pogingen om de genua mee te laten trekken strandden vanwege de zwakke wind. Wat later in de middag trok zoals gewoonlijk de wind nog een beetje aan, maar meer dan 12 knopen ware wind konden we toch niet registreren. Echt opschieten is er dan ook niet bij.

Een prachtig mooie blauwe watervlakte

Een prachtig mooie blauwe watervlakte

Als doel hebben we Rørvik in de route ingepland. In Noorwegen is het momenteel de belangrijkste vakantie periode en dat is te merken aan het aantal boten op het water. De vraag is dan ook of Rørvik zo’n goede keuze is, want daar gaan natuurlijk veel boten naartoe die onderweg zijn, zeker als je nog wat in de stad wilt doen. Op de heenreis was Ottersøy een perfecte plek om te overnachten en we besloten gedurende de tocht dan ook om daar eerst te gaan kijken, onderweg naar Rørvik. Het was uiteindelijk maar een half mijltje om. Tot ons grote genoegen lag er aan de lange gastensteiger maar een klein bootje, we konden kiezen. Wat later op de avond kwam er nog een Noorse zeilboot bij, maar dat was dan ook alles. De volgende dag hoorde ik dat Rørvik behoorlijk vol was geweest.
We gaan nog even de wal op omdat we op de steiger hoorden dat er toch een Spar winkel is waar je alles aan voedsel kunt kopen en dat wil ik wel eens zien. Op de heenreis had ik gezocht naar een winkel en niet gevonden. Nu moest ik ontdekken dat ik toen zelfs aan de achterzijde van het gebouw had gestaan waar een soort garage was en een industrieachtige indruk maakte. Ik had toen niet vermoed dat er een winkel aan de voorzijde was. Het heeft er zeker mee te maken dat we beiden vinden dat we in Noorwegen toch wel veel rommel en rotzooi rond de huizen zien liggen, zo ook hier.

 

Dit artikel is gepubliceerd in categorie ↓ Van 65° tot 60°.

4 Responses to Brønnøysund – Ottersøy

 1. agniet schreef:

  moi
  ik hoop dat jullie gauw beter weer krijgen
  het is hier nu mooi eindelijk!!!

 2. agniet schreef:

  moi zeeluitjes
  nog veel wind lees ik,als ik op weeronline kijk en jullie plaatsnaam intoets kan ik zien wat voor weer julie hebben
  kom dus wel beter !!
  hier gisteren mooi maar vannacht hozen en onweer
  sailze
  Agniet en Jacob

 3. Jan Louwes schreef:

  Hoi Henk en Hilda, indrukwekkend mooi allemaal.

  Groet,
  Jam

  • henk schreef:

   Dag Jan,

   Ja, het is goed als je na je zakelijke carrière een alternatief op de plank hebt liggen. En sleur en flauwekul is, zo je weet, nooit een van mijn liefhebberijen geweest.

   Groet,

   Henk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.