Skjervøy – Tromsø

Skjervøy – Tromsø(69° 39′,0 N  18° 57′,7 E)

Vertrek: ma 9 juli 2012 08:09
Aankomst: ma 9 juli 2012 18:15
Afstand: 53 mijl van totaal 1860 mijl

Skjervoy-Tromso

Op de heenreis hebben we deze route ’s avonds en ’s nachts gevaren om de stroom mee te hebben. De invloed van de stroom is ons toen reuze meegevallen, maar de aanslag op ons bio-ritme niet. Daarom gaan we deze keer maar overdag. Het bioritme kunnen we waarschijnlijk nog genoeg testen. Als we vertrekken is de wind Noordwest en moeten we de eerste mijlen tot de hoek van het eiland Skervøya er in op, maar met een beetje geluk gaat hij tussen de bergen van de Kagsund achteren komen. Helaas, de wind draait mee en komt te hoog in, maar als we de Kagsund achter ons hebben kunnen we toch weer zeilen en hoe verder we komen hoe beter het gaat. Het is bewolkt en regelmatig komt er wat regen neer. Dat levert soms prachtige regenbogen op.

Wijdse wateren, terwijl er blauwe luchten ontstaan

Wijdse wateren, terwijl er blauwe luchten ontstaan

Tot in de Grotsund blijft het zeil staan en dan geeft de wind er weer de brui aan. We krijgen hier de stroom ook nog eens tegen en ik stuur de boot veel dichter naar de kant omdat ik vermoed dat daar de stroom geringer is. Of het echt zo is weet ik niet want je kunt niet op twee plaatsen tegelijk varen. Het laatste stuk door de Tromsøsund gaat weer vlot en we meren om kwart over zes af aan de buitenkant van de steiger waar op de heenreis de ‘Mae West’ lag.

Een van de vele prachtige regenbogen die we onderweg zagen

Een van de vele prachtige regenbogen die we onderweg zagen

Hilda koopt bij een van de twee kraampjes die nog op de markt staan een paar hoge lamswollen sloffen om haar voeten wat warmer te houden. De Webasto kachel kan immers niet altijd draaien. Ik kan geen goede vervanging vinden voor mijn verloren mutsje en moet het blijven doen met de vervanger die we bij ons hadden. Wel wordt de temperatuur zo langzamerhand  beter en zijn we de erg lage temperaturen kwijt.

 


 

Groter? Klik!


  


 


Wolkenluchten tijdens het eerste deel van de tocht

 

Dit artikel is gepubliceerd in categorie ↓ Van de Kaap tot 65°.

One Response to Skjervøy – Tromsø

  1. Monique schreef:

    Nou het is hier niet anders hoor! Water komt al weken met bakken uit de hemel…. Ik heb m’n zomerjas nog nauwelijks aan gehad. Van ons nwe terras nog nauwelijks gebruik gemaakt…. Hopelijk draait de wind gauw nr t noorden, waaien de wolken weg en gaat de zon schijnen!
    Wij vertrekken zat ochtend vroeg nr de zon!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.