Ålesund – Bud

Tocht: Ålesund – Bud (62° 54′,3 N 6° 54′,3 E)

Vertrek: Vr 1 juni 2012 08:45
Aankomst: Vr 1 juni 2012 15:45
Afstand: 38 mijl van totaal  832 mijl

 

De route

In de Havneguiden lezen we: “Ålesund er en av byene som absolut må besøkes når du er i næheten”, oftewel  “Ålesund is een van de plaatsen die je moet bezoeken als je in de omgeving bent”. Deze aansporing is bedoeld om de Jugentstill architectuur van de stad te bewonderen. Als het echter om de jachthaven in Brosundet gaat, de enige mogelijkheid  voor bezoekende boten, is Ålesund voor ons geen schot in de roos.  Het mag dan een populaire haven zijn, maar de sanitaire voorzieningen zijn minimaal, toiletten in het winkelcentrum alleen gedurende de openingsuren en een douche in een kiosk, de steiger wordt als wandelpad gebruikt door tig mensen en dat allemaal voor een hoog tarief.

We gaan na een nachtje  lekker vlot weer verder, nadat ik nog snel even wat vers brood heb gehaald in het winkelcentrum. De dag verloopt als gisteren: Nog steeds een variable wind , voornamelijk ruim van achteren, met een gemiddelde sterkte van zo’n 7 knopen. We varen voornamelijk in de beschutting van eilanden en dat merken we goed als we in de buurt van Bud komen waar we voor een stukje onbeschermde kust langs varen. Het golft daar nogal.

Aan de binnenkant van de golfbreker in Bud

Aan de binnenkant van de golfbreker in Bud

In Bud maken we vast aan een drijvende steiger die aan de binnenkant van een golfbreker ligt. Er is plaats zat want er liggen slechts twee kleine bootjes. In de vooravond komt er een Noorse zeilboot binnen waar ik nog even een praatje mee maak. Als ik informeer naar hun Internet mogelijkheden aan boord blijken ze een router aan boord te hebben van ICE.NO. Zijn vrouw zet hem direct aan en als ik wil kan ik er gebruik van maken biedt hij aan. In Noorwegen is het gewoonte om het ding dat ze thuis gebruiken mee te nemen aan boord.

Dit artikel is gepubliceerd in categorie ↑ Van 60° tot 65°.

One Response to Ålesund – Bud

  1. agniet schreef:

    mooie foto,s en verslagen
    zoals ik zie gaat alles goed
    moi heur Agniet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.