Lysøya – Strusshavn

 

Tocht: Lysøya – Strusshavn(60° 24,0 N   5° 11′,3 E)

Vertrek: Do 24 mei 2012 09:30
Aankomst: Do 24 mei 2012 14:00
Afstand: 19 mijl van totaal  602 mijl

 

Klik op de kaart!

Vandaag doen we rustig aan en we besluiten eerst even bij een butikk langs te varen waar ik in 2010 met de bijboot naartoe ben gevaren en ook boodschappen heb gehaald. Het is ongeveer anderhalve mijl varen rond Lysøya. Als we aanleggen herken ik het eigenlijk niet en er is geen butikk te vinden ook. Wel is er erg veel vernieuwd. Dus varen we maar verder. Maar na een paar honderd meter is er een volgend inhammetje en dat ziet er meer uit zoals de beelden in mijn herinnering. We leggen aan en doen boodschappen.

Het stulpje van Ole Bull op het eiland Lysøya

Het stulpje van Ole Bull op het eiland Lysøya

Hierna varen we via de doorgang bij Hjellestad en de Vatlestraumen naar Strusshavn. Hier waren we nog niet eerder, maar het is wat ons betreft een uitstekende plaats. Voor de 150 kronen liggeld hebben we een ligplaats, elektriciteit, geweldige douches en water. Ook kunnen we hier groene ‘afgiftsfri’ diesel tanken voor nok 9,37 (1,24 Euro) per liter.

’s Avonds als ik van achter mijn kaartentafel naar voren kijk, lijkt het net of de voorkant lager is dan anders. Razendsnel kijk ik onder de vloer, maar zie geen water. Daarna ben ik snel aan dek en op de steiger. Ik zie tot mijn grote ongenoegen dat het roer op een rots staat , terwijl de diepte onder de kiel nog steeds meer dan 3 meter is. Met hulp van een aantal mensen die op de punt van de boot gaan staan kunnen we de HQ van de rots duwen.  We trekken de boot twee meter verder naar voren en daar is het voor het roer ook diep genoeg. Mechanisch functioneert alles nog goed. Waarschijnlijk wel weer een klusje voor het komend ‘onderhouds’seizoen.

 

Dit artikel is gepubliceerd in categorie ↑ Van 60° tot 65°.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.