Franeker – Leeuwarden

Vrijdagmorgen,  17 mei zijn we om iets voor 11:00 uur weggevaren uit Franeker met bestemming Leeuwarden. Nadat de boot woensdagmiddag in het water is gelegd en we donderdag het grootste deel van de boot hebben gereinigd, konden we vertrekken.

Woensdag en  donderdag heb ik veel tijd besteed aan de techniek.  Een aantal zaken aan de gereviseerde motor heb ik donderdag verbeterd. Alle aansluitingen van de interkoeler heb ik voorzien van 1 in plaats van 2 slangklemmen, terwijl ik ook stukjes van een ander type koelwaterslang heb toegepast als koppeling tussen de interkoeler, de motor en de waterpomp. Door gebruik te maken van een kleinere diameter is een goede afdichting verkregen bij minder strak aangedraaide klemmen. Bij een van de banjo aansluitingen van de opvoerpomp was nog een lichte lekkage van dieselolie, die ik heb kunnen verhelpen door de banjobout nog een achtste slag aan te draaien. Ook is een monteur van  ‘de Schiffart’ nog even aan boord geweest om  olielekkage  bij de oliekoeler te verholpen.

Het tochtje naar Leeuwarden gaat voorspoedig. We vinden een goed plekje langs de kant bij de Nieuwe Leeuwarder Jachthaven, waar ik van te voren een afspraak had gemaakt om de boot een week te laten liggen.  Op die manier hoeven we minder ver te reizen om alle spullen aan boord te brengen. En deze hoeveelheid is niet gering!

Dit artikel is gepubliceerd in categorie 2013 - Het zit tegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.