Klintemåla

Vertrek Flatvarp za 2 aug 2014 08:08
Aankomst Klintemåla za 2 aug 2014 15:07
afstand 33 zm van totaal 2252 zm


De komende nacht hebben we gepland te gaan ankeren in Stora Vippholmen. Deze plek wordt zowel  in Hamnguiden 7 als in  de havengids Landsort-Skanör vermeld. Het lijkt op de foto’s een mooi plekje. Opnieuw is er  gebrek aan wind en we kunnen weer luisteren naar het geluid van de motor. De omgeving is opnieuw geweldig en het weer is onveranderd zonnig met weinig wind bijna recht van voren. Diverse keren zijn er van die momenten dat ik meen dat we kunnen zeilen, maar even zo vaak blijkt dat het toch te hoog aan de wind is als ik de genua uitrol. Soms lukt het een stukje, maar dan verandert de koers weer een paar graden en kan ik weer inrollen. Aangekomen bij Stora Vippholmen varen we het natuurhaventje in en dan zien we dat elk plekje aan de rotsen bezet is. De twee SXK boeien, die in het midden liggen, zijn ook beide bezet en daarmee vervalt voor ons de mogelijkheid om te ankeren, want ik vind dat we te weinig zwaairuimte overhouden. We besluiten verder te varen en een andere mogelijkheid te zoeken. Deze mogelijkheid vinden we in het haventje van Klintemåla op ongeveer 3 mijl afstand. Er is voldoende ruimte en we kunnen kiezen uit een aantal vrije ankerboeien. De jachten die er liggen vormen een internationaal gezelschap. Een Zweed, een Deen, een Noor en een Nederlander (wij dus). Als er nog een jacht aan komt zeg ik tegen Hilda, ‘dat zou eigenlijk een Duitser moeten zijn’. Het blijkt warempel ook nog zo te zijn.

Uiteindelijk is het haventje wel vol en als in de avond nog een wat kleiner Zweeds jacht binnenkomt is er geen hekboei meer over. We liggen lagerwal en de boeien zijn allemaal onder water verdwenen. Ik wenk hem daarom om maar bij ons langszij te komen liggen. Deze methode is voor de Zweden vreemd maar na veel aarzeling doen ze het. Ze vragen wel twee keer of we het niet vervelend vinden.

Het haventje van Klintemåla

Het haventje van Klintemåla


Soms zie je bijzondere bouwsels en dit is er een van: een drijvende sauna in de vorm van een liggende cilinder. Voorin de kleedruimte en achterin de sauna met uitzicht over het meer. Om het zweet af te spoelen daal je gewoon het trapje af het water in.

 

 

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Zweden Zuid.

One Response to Klintemåla

  1. Jan Dantuma schreef:

    Henk en Hilda nog veel plezier. Hebben jullie ook van dat prachtige zomerweer. Wel leuk, dat je in een drijvende sauna kunt ontspannen. Ik ga deze week met Grietje en een vriendin de 100 km lopen in Bornem(België) Voor later een behouden thuiskomst. gr. Jan Dantuma

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.