Öregrund

Zaterdag 19 juli 2014

Vanuit Långviken zijn we naar Öregrund gevaren, waar ik na aankomst een afspraak heb gemaakt om de boot daar 6 nachten te laten liggen. We moeten kort naar Nederland terug vanwege droevige omstandigheden. Vanmorgen kregen we het bericht dat een familielid  gestorven is en wij willen woensdag naar de crematie.

Een groot gedeelte van de zaterdag wordt  in beslag genomen door contacten met de ANWB alarmcentrale en het vervolg daarop. Het regelen van de heen en terugreis verloopt uiterst plezierig en efficiënt en aan het einde van de dag weten we precies waar we aan toe zijn.

Zondag en maandag doen we eigenlijk niet veel meer dan boodschappen en de lokale reis in Zweden even tot in de puntjes uitwerken. Eigenlijk is het wachten tot het dinsdag is. Wel verkassen we de boot nog even naar een plekje waar alle stormen kunnen worden doorstaan.

 Week van de muziek. Het publiek is talrijk

Week van de muziek. Het publiek is talrijk

 

 Zelfs buiten de haven liggen een aantal bootjes achter hun anker

Zelfs buiten de haven liggen een aantal bootjes achter hun anker

Maandagavond kunnen we meegenieten van een live concert met zangers en een zangeres die optreden op een podium aan de overkant. De hele kade van de jachthaven is gevuld met toeschouwers en ook op het water liggen een aantal boten achter hun anker.

Dinsdag vliegen we vanaf Stockholm naar Amsterdam en donderdag vliegen we weer terug.  Bij een vrijwel wolkeloze lucht is het uitzicht naar beneden fantastisch en vooral tijdens de terugreis, als ik weet waar we langs vliegen,  is het een genot om alles daar beneden te herkennen.

Bij aankomst in Öregrund ligt de boot er nog precies zoals we haar hebben achtergelaten. We eten in het pizzarestaurant en bekijken nog even waar we gaan ankeren als we de volgende dag naar de Åland eilanden zijn overgestoken.

 

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Zweden Noord.

One Response to Öregrund

  1. monique schreef:

    jaa, zo ben ik ook van stockholm terug gevlogen 2 maanden geleden. wat een veelheid aan meertjes. is inderdaad mooi gezicht.
    fijn dat er weer wat te lezen is op de website. hier lekker rustig zonder reclame. dat is bij onze wel anders…

    groetjes
    monique

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.