Trysunda

Vertrek Järnässklubb marina wo 9 juli 2014 08:15
Aankomst Trysunda wo 9 juli 2014 14:45
Afstand 31 zm van totaal 1724 zm


De windmeter toont ’s morgens bij vertrek slechts 3 knopen. Wel trekt de wind in de loop van de morgen aan en de zeilen gaan al snel omhoog. We zeilen, maar blijven onder de 3 knopen. Dan maar motorzeilen tot de wind boven de 5 knopen komt en de boot zonder hulp een uurtje geheel zelfstandig kan zeilen. Tegen half een gaat de motor weer bij en zo komen we aan bij Trysunda.

Weinig plek in Trysunda

Weinig plek in Trysunda

Het is druk, geen plekje meer vrij. Er liggen zelfs boten achter elkaar en een Zweed wenkt dat we bij hem kunnen vastmaken. Dat heb ik nog nooit gedaan en zoals we dan merken is de boot te lang om nog aan de achterboei vast te kunnen maken. Maar ik krijg les. De boei gaat als sping moet aan de middenbolder om de boot voldoende naar achteren te houden zodat de punt vrij blijft van de boot voor ons. Inmiddels is een Duitser die ook al op dezelfde manier ligt in z’n rubberboot gestapt en vaart ons hekanker even uit zodat we ook met het hekanker de boot naar achteren kunnen houden. Het is een methode, maar het blijft lastig om over het anker en de hekreling van de voorbuurman op de steiger te komen. Op die manier moet ook de elektriciteitskabel aan land worden gebracht. We liggen die nacht echter perfect.
De rest van de middag loop ik het rondje over het eiland waar alle bezoekende dagjesmensen ook langswandelen als ze tenminste voldoende puf hebben. Ik kom nauwelijks mensen tegen, terwijl het toeristenbootje toch met een behoorlijk aantal mensen weer wegvaart later. Opnieuw bewonder ik de prachtige kiezelstranden van dit eiland. Elke door zand en water glad geslepen steen ziet er prachtig uit. Er zijn 3 verschillende kleuren, rood, wit en donkergrijs. Als ze in zo’n grote hoeveelheid door elkaar liggen met op de achtergrond de grillige rotsen met daarop de groene bomen, verveelt het niet gauw om daar naar te kijken. De natuur is prachtig op dit mooie eiland.

 Het kiezelstrand

Het kiezelstrand

 

 Het water slijpt de kiezels glad

Het water slijpt de kiezels glad

De 3 soorten kiezels

De 3 soorten kiezels

Een zeldzaam mooie natuur op dit eiland!

Een zeldzaam mooie natuur op dit eiland!

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Zweden Noord.

One Response to Trysunda

 1. Monique Haak schreef:

  he gelukkig,

  de boel is weer een bietsjie bijgewerkt. nou jullie hebben wel mooi weer zeg! en wat is het daar mooi!!!

  blijft heerlijk om te zien wat voor prachtige reis jullie aan het maken zijn.
  wij treffen laatste voorbereidingen voor onze reis. medicatie paspoorten regelen, toilettassen vullen. tassen inpakken. sleutels regelen….

  bob is vandaag te water geraakt, die aerme. hoe hij weer op de kant gekomen is, is een raadsel. we hebben nu het achter terras afgeschermd met bakstenen. kan hij voelen waar t randje is.

  liefs
  m

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.