In Tallinn

Vertrek wo 11 juni 2014 09:35
Aankomst wo 11 juni 2014  13:40
Afstand: 21 nm van totaal 1133 nm

Een relatief korte tocht vandaag van Lohusalu naar Tallinn, maar 21 nm. Er was zo goed als geen wind en slechts de helft van de tocht leverde het voorzeil een halve knoop extra snelheid. De zon schijnt en het is warm, dik boven de 20 graden.  We liggen in Noblessneri Sadam (sadam = haven) in Tallinn. Een jachthaven die is opgenomen in een groter renovatie project van het Noblessner kwartier. In Dirhami vertelde een Fin me dat Pirita Sadam eigenlijk geen gasthaven meer was. De gastenplaatsen zijn verhuurd aan (te) rijke Russen met superjachten. Mogelijk zou de zeilclub een plekje kunnen hebben, maar dat was  maar afwachten. In plaats daarvan zouden we beter naar de ‘Old City Harbour’ kunnen gaan, maar hij waarschuwde me dat het daar erg prijzig was.  Financieel gezien zou de haven waar we nu liggen een betere keuze  zijn aldus hem.

Een Duitser die in Lohusalu naast me lag wist te vertellen dat het havengeld in de ‘Old City Harbour’  €55,- per etmaal bedroeg voor boten tot 15 m lengte. Hij vond het geloof ik niet erg want nu was alles op loopafstand. Scheelde een hoop taxikosten.

Port Noblessner Tallinn

Port Noblessner Tallinn

Het verschil voor ons is dat Noblessneri Sadam op 1,5 km van het stadscentrum ligt en de stadshaven op 550 meter. Wij pakken onze fietsjes wel. Ik moet nog wel even afwachten wat ik hier moet betalen, maar ik denk wel voor minder dan de helft klaar te zijn als ik het zo bekijk. Het lijkt me een clubhaven, er is geen permanente havenmeester en het kantoortje en het sanitair is in scheepscontainers ondergebracht. Er is overigens plaats zat.