Bijna klaar voor vertrek

Sinds dinsdag 29 april liggen we in Leeuwarden. Zoals de laatste jaren varen we vanuit de winterberging in Franeker naar de Nieuwe Leeuwarder Jachthaven om daar de boot in te pakken en alles nog eens goed door te lopen. Hoewel we natuurlijk graag zo snel mogelijk wilden vertrekken was er natuurlijk nog van alles te regelen, zoals klusjes uitvoeren die ik mezelf had beloofd en wat bezoekjes afleggen aan onze dierbaren.

Alles nog even goed nazien

Alles nog even goed nazien

Met motorenrevisiebedrijf “De Schiffart” had ik een afspraak gemaakt om op woensdag 7 mei een 100-uren beurt uit te voeren, terwijl tevens nog eens goed naar de algehele conditie van de motor zou worden gekeken. Vooralsnog heb ik weer een goed gevoel over de motor. De zeer ervaren monteur (meer dan 20 jaar ervaring) heeft me overtuigd dat de motor nog onvoldoende is ingelopen. Ik moet het beestje meer op z’n donder geven: rustig warm laten draaien na het starten en dan regelmatig de zweep erover. Een dieselmotor is een werkpaard, dus regelmatig een hoog toerental draaien !

In de Nieuwe Leeuwarder Jachthaven

De gele boot in de ‘Nieuwe Leeuwarder Jachthaven’ is onze Trintella

’s Middags was ik zo klunzig om met het vouwfietsje over de kop te gaan en sloeg ik stevig tegen het asfalt met als gevolg een zwaar gehavende neus en een kapotte bril. De volgende morgen, na het bepalen van de conditie van mijn ogen, kon er pas een nieuw glas worden besteld. Daar wachten we nu op tot donderdag de 15e mei.

Donderdagavond zijn we definitief aan boord gegaan en we leven voornamelijk binnen omdat het weer behoorlijk slecht is. Het was ook wel te verwachten, want de meidoorn bloeit. Volgens mijn moeder ging het bloeien van de meidoorn ALTIJD gepaard met hondeweer en verdraaid het is waar.

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Ned - Zweden.

4 Responses to Bijna klaar voor vertrek

 1. Lisca schreef:

  Hallo Henk en Hilda

  Hebben jullie het ruime sop al gekozen of liggen jullie nog in Leeuwarden

  Ggr. Hennie en Lisca

 2. Monique Haak schreef:

  ik ben weer aangehaakt hoor!!! jullie liggen nu in Kiel begreep ik via sms. hier is het heerlijk weer.

  veel plezier en mooie wind uit juiste richting toegewenst!!

  M

 3. Bert Steggerda schreef:

  Hoi Henk en Hilda, Nu zie ik ook, dat jullie in Ystad liggen. Dat is een hele prestatie hoor vind ik. Lekker als je gunstige wind hebt, dan denk je niet meer aan mogelijke motor problemen en krijg je weer vertrouwen in je schip.Genieten dus.Zoals we zeiden in Ketelhaven, je moet het doen, zo lang je kunt.
  Nou tot de volgende keer!
  Groeten van Bert.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.