IJsselmeer

Zoals elk jaar wil Hilda, voordat we de zee opgaan, graag een IJsselmeer tochtje maken om weer even te wennen. Donderdag de 15e mei vertrekken we uit Leeuwarden en varen we op de motor naar Kornwerderzand. We zijn anderhalf uur voor laagwater in  Harlingen en vragen voor de zekerheid nog even bij Havendienst de waterstand op de ondiepste plaats in de Boontjes. Volgens de opgegeven diepte zou het moeten kunnen.  Maar wat is de ondiepste plaats? Want op het wantij meten we 2.7 meter, maar voor de bocht bij Zurich wijst de meter 2.5 meter aan en in de ingang van de sluis bij Kornwerderzand is het maar 2 meter en daar gaan we door de modder met de kiel.

Ketelhaven

Ketelhaven

Het tochtje IJsselmeer wordt een retourtje Ketelhaven waar we een heel gezellige avond in de kuip doorbrengen met een goede vriend die nog een flesje wijn had staan. De volgende morgen gaan we weer terug naar Kornwerderzand. Het weer is prachtig en de avond mooi.

Kornwerderzand bij nacht

Kornwerderzand bij nacht

 

 

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Ned - Zweden.

2 Responses to IJsselmeer

 1. Monique Haak schreef:

  eindelijk eerste bericht ook hier. Ik hou jullie in de gaten op marinetraffic.com en weet dat jullie nu veilig in de haven van Ystad liggen.

  ondertussen werk ik me het ape lazerus, het zijn de landelijke gynaecologen dagen en ik ‘pas op de tent’. woe nacht dienst, gelukkig niet al te druk. maar vandaag heel druk op de poli met als klap op de vuurpijl nog een intra-uteriene bloedtransfusie bij een heel kleintje (20 wkn) met een infectie (dus spoed). Nou dat was een klus om in een bloedvaatje van een bewegend kind van 2 mm terecht te komen, maar gelukt!! maar pas om 20 u thuis want bloed was niet eerder klaar. Bloedgehalte liet zien dat t ernstig nodig was.

  verder alles OK, boris gaat morgen met vriend weekendje city hoppen (munchen)

  veel plezier daar
  m

  • henk schreef:

   Fantastische zeildag gehad. Doet je erg goed na de ellende van vorig jaar. Het motortje doet het ook goed en ik heb wel weer vertrouwen (geloof ik). Enige scepsis is wel op zijn plaats denk is want ik zie nog steeds rook uit de uitlaat, maar dat is nieuwigheid

   Nou mensen redder, tot contacts dan maar weer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.