Egersund – Farsund

Egersund – Farsund
zondag 2 augustus
41 zm van tot nu toe 2348 zm


De havendag in Egersund gaat voorbij met wat boodschapjes doen en naar buiten kijken wanneer de regen ophoudt. De verhalen van binnenkomende boten gaan over vervelende golven en minder goed weer. Erg leuk vond ik dat een polyester Bestvaer 50, de Krabat uit Oslo, binnenkwam, een ontwerp van Dijkstra Naval Architects en gebouwd bij Kooi in Makkum.  Tijdens de open dag van KMY in 2013 stond het jacht in de bouwloods. De eigenaar was bijzonder content over de boot vertelde hij mij toen we het nog even over de open dag hadden waar hij en zijn vrouw ook aanwezig waren.

Tot ziens Egersund!

Tot ziens Egersund!

We willen verder en om 8:00 uur de volgende dag varen we weg. De wind komt uit het west-zuidwesten terwijl de zee nog erg onrustig is. We hebben grootzeil en genua op, maar van lekker zeilen kun je niet spreken. De beperkte wind van tegen de 10 knopen geeft te weinig druk in de zeilen en in combinatie met de golven staan de zeilen niet erg lekker en klappen vaak in. Vanwege de matige zeilen helpt de motor een beetje mee en zeven en een half uur later maken we vast in Farsund langs de vaste kade bij de Coop. We kennen deze kade van vorige bezoeken en dit plekje is voor ons erg plezierig omdat we gebruik kunnen maken van internet middels het ‘open’  Kundennett van Coop dat op de boot voldoende sterk is.


powered by Advanced iFrame free. Get the Pro version on CodeCanyon.


De voorzieningen zijn goed en redelijk gemiddeld geprijsd. Naast het liggeld van Nok 200 moet apart worden betaald voor douchen en gebruik van de wasmachines.  Maar wat  we nog niet eerder zijn tegengekomen: Er kan worden gekozen voor koud of warm douchen voor 20 of 30 Nok  (resp €2,20 en €3,30) .

Farsund op de heuvel, compleet met een overtrekkende bui

Farsund op de heuvel, compleet met een overtrekkende bui

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Lofoten - Lista.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.