Kopervik – Tananger

Kopervik- Tananger
woensdag 29 juli, 24 zm
Tot nu toe 2266 zm

 


Naar Tananger

Met de jaren wordt de tuin op het dak gevarieerder!

Met de jaren wordt de tuin op het dak gevarieerder!

Het traject naar Tananger de volgende dag verschilt maar weinig met dat naar Kopervik, 24 mijlen zonder voldoende wind. We proberen het nog wel een paar keer, maar steeds is het van korte duur.  Na de Karmoysund steken we de Skudenesfjord over en motoren we tussen de eilanden van Kvitsoy door naar Tananger.  Vroeger was Kvitsoy erg goed herkenbaar omdat op de eilanden de antennes stonden van het voormalige Decca-plaatsbepalingssysteem.  Tegenwoordig is hier niets meer van terug te vinden en zien de eilandjes er net zo uit als de andere eilandjes in de buurt.

 

Appartementen rond de haven

Appartementen rond de haven

In Tananger vinden we maar één box die breed genoeg is, dat wil zeggen aan de ene kant passen de stootwillen ertussen maar aan de andere kant is dan nog 10 cm ruimte.Hier kunnen we dan nog precies een dun plastic bescherm bord tussen persen en dan is alle ruimte opgevuld.
Tananger is sinds we er  voor de eerste keer kwamen behoorlijk veranderd. Aan de haven zijn appartementen gebouwd en een deel van de haven is gereserveerd voor de bewoners hiervan. In het midden van de haven is een grote betonnen drijvende steiger waar gasten terecht kunnen.

 Het is alles of niets. De volgende dag komt de wind nog steeds achterlijk, maar afhankelijk van de bron van de weerberichten, zal het waaien tussen de 27 en de 35 knopen. Omdat de dag erna de windsnelheid rond de 5 Bf zal zijn besluiten we niet te vertrekken.

Het waait stevig, havendag!

Het waait stevig, havendag!

Het blijkt een goed besluit, want het waait die dag met wonder en geweld. In de erg beschutte haven van Tananger zien we de windmeter boven de 20 knopen wijzen en als ik die middag  op de rotsen klim en over het wijde water langs de kust kijk, zie ik alleen witte schuimkoppen en behoorlijk hoge golven. Een zeiler die toch heeft besloten te varen stuitert op de golven en komt af en toe bijna tot zijn kiel uit het water. Ik ben niet jaloers.

Dsc02594

Ook in de haven van Tananger zien we veel industriële activiteiten en veel grotere schepen die binnenkomen

Dit artikel is gepubliceerd in categorie Lofoten - Lista.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.